1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Fraţii Pavăl îşi transferă afacerile din imobiliare, auto, agricultură şi construcţii sub umbrela unui holding

Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman, îşi condolidează afacerile sub umbrela unui holding. Cei doi oameni de afaceri au început încă de anul trecut transferul deţinerilor în firme către Pavăl Holding, iar cel mai recent transfer este al acţiunilor Cemacon. 

07 ian, 2021 | | ECONOMICA.net

Ultimul transfer de acţiuni sub umbrela Pavăl Holding a fost anunţat recent la Bursa de la Bucureşti. Fraţii Pavăl deţineau 73% din producătorul de cărămizi Cemacon prin intermediul Dedeman SRL. Pachetul de acţiuni a fost transferat către Pavăl Holding SRL, înfiinţată acum doi ani şi în care Dragoş Pavăl deţinte 60, iar Adrian Pavăl 40%, potrivit Termene.ro

Pavăl Holding este şi acţionarul majoritar al reţelei de magazine de materiale de construcţii Dedeman.

În luna noiembrie a anului trecut, părţile sociale ale dealerului auto Dedeman Automobile, deţinute de Dedeman SRL, au fost cumpărate de Pavăl Holding, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial. Dedeman Automobile este dealerul unic în judeţul Bacau al mărcilor auto Dacia, Renault şi Nissan. Firma a avut în 2019 o cifră de afaceri de 37,8 milioane de lei şi un profit de 2,19 milioane de lei.

Imobiliare de 300 de milioane de euro 

Şi afacerile imobiliare ale fraţilor Pavăl sunt acum deţinute tot prin intermediul Pavăl Holding. 300 de milioane de euro au fost direcționate spre investiții în imobiliare. Cele trei clădiri de birouri The Bridge au fost cumpărate cu 200 de milioane de euro de la Forte Partners, iar proiectul The Office din Cluj-Napoca a fost cumpărat cu 100 de milioane de euro de la omul de afaceri Ovidu Șandor și NEPI Rockcastle. În plus, compania are și un parteneriat cu Ionuț Dumitrescu pentru dezvoltarea unui parc logistic la Chitila, o investiție de 25 de milioane de euro, din care frații Pavăl dețin 80%. 

În luna octombrie a acestui an, Pavăl Holding şi-a crescut deţinerea de la 0,02% din firma The Bridge 2 Office Building și a devenit acţionar unic. Tot în octombrie holdingul devenea acționar unic al Upscale Development, iar în luna noiembrie, Dedeman SRL și-a transferat părțile sociale în firma The Bridge 3 Office Building către Pavăl Holding. Prin cele trei firme au fost dezvoltate clădirile de birouri The Bridge, pentru care compania semnase contractul de achiziție în 2018. 

La fel s-a întâmplat și în cazul proiectului de la Cluj-Napoca, acolo unde acum Pavăl Holding este acționar majoritar. 

Frații Pavăl au mai investit și în agricultură, alături de Raluca și Cătălin Grigoroiu, iar părțile sociale deținute au fost transferate către noul holding. Cei doi oameni de afaceri dețin 50% din Moldova Farming Organic, alături de Comfert Agricultură, deţinută de Raluca şi Cătălin Grigoroiu şi 49,6% din Moldova Farming, alături de aceeaşi parteneri.

Holdingul şi-a făcut intrarea în Moldova Farming în luna august a anului trecut, iar treptat deţinerile proprietarilor Dedeman au ajuns să fie reprezentate prin Pavăl Holding.

Pe lângă aceste afaceri, cei doi frați mai dețin și 23% din Alro Slatina, pentru care au plătit 106 milioane de euro. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO