Frații Pavăl, patronii Dedeman, și-au făcut firmă de energie regenerabilă. Vizează 400 MW în fotovoltaice

Pavăl Holding, grupul fraților Pavăl, deținătorii lanțului de magazine Dedeman, a înființat de curând compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile celor șapte centre logistice Dedeman din țară, se arată într-un comunicat de presă al Simtel Team, compania care montează panourile fotovoltaice la centrele logistice și magazinele Dedeman.
Mihai Nicuţ - mie, 13 iul. 2022, 12:21
Frații Pavăl, patronii Dedeman, și-au făcut firmă de energie regenerabilă. Vizează 400 MW în fotovoltaice

În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu și lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW, arată comunicatul.

Până acum, Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a construit 31 de centrale electrice fotovoltaice pentru Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri, în cei peste trei ani de colaborare.

Capacitatea totală instalată de Simtel pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MWp dintre care 2,8 MWp, reprezentând 7.467 de panouri fotovoltaice, au fost instalați doar în ultimele 12 luni în cadrul a zece locații. Până la finalul anului, cele două companii își propun să finalizeze instalarea de centrale fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon și Bacău, precum și pe acoperișurile magazinelor din Bârlad, Bacău, Slatina și Petroșani.

Colaborarea dintre Simtel și Dedeman a început în anul 2019, primele proiecte fiind legate de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile a trei magazine Dedeman din București – Pallady, Pantelimon și Colentina. Ulterior, cele două companii au continuat să lucreze împreună, iar astăzi, centralele fotovoltaice instalate de Simtel se află pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman din toată țara – Agigea, Alba-Iulia, Baia Mare, Bistrița, Blejoi, Brașov, București, Buzău, Călărași, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Galați, Lugoj, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Reșița, Sf. Gheorghe, Slobozia, Târgu-Jiu, Techirghiol, Timișoara, Turda.

În București, în afară de cele trei locații menționate, compania a mai instalat centrale fotovoltaice și pe acoperișurile magazinelor Dedeman din Băneasa și Ghencea. În cadrul locației din Băneasa este instalată și cea mai mare capacitate, de 461,16 KWp, reprezentând 1.229 de panouri fotovoltaice. În ultimele 12 luni, energia totală produsă de centralele fotovoltaice funcționale de pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman a fost de peste 10.000 MWh, iar emisiile în atmosferă de dioxid de carbon au fost reduse cu aproximativ 6.200 de tone.

În plus, în ultimele 12 luni, Simtel a instalat în parcările magazinelor Dedeman și 45 de stații de încărcare pentru autoturisme electrice, unde este responsabilă de operarea și mentenanța acestora.

„Grija pentru mediu s-a numărat întotdeauna printre prioritățile organizației noastre. Obiectivele și valorile comune pe care le împărtășim cu Simtel Team au reprezentat fundația parteneriatului solid pe care l-am construit împreună în ultimii ani. Le mulțumim pentru sprijin și dedicare și pentru faptul că ne sunt alături pe acest drum a cărui destinație este atingerea obiectivului de a deveni o companie verde, caracterizată de acțiuni concrete și eforturi permanente orientate către o dezvoltare sustenabilă,” a declarat Dragoș Pavăl, Președinte Dedeman, în comunicat.

„Suntem mândri și onorați de colaborarea cu Dedeman începută în urmă cu mai bine de trei ani. Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a susține compania în drumul către eficientizarea consumului de energie prin construcția de centrale electrice fotovoltaice și că putem contribui în continuare la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale Dedeman. În același timp, decizia de anul trecut a Pavăl Holding de a veni alături de Simtel în calitate de acționar, înainte de listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a reprezentat pentru noi o confirmare a încrederii lui Dragoș și Adrian Pavăl în echipa Simtel și în potențialul de dezvoltare al afacerii noastre. Le mulțumim pentru colaborarea de până acum și privim cu optimism parteneriatul nostru, ce are ca obiectiv transformarea Dedeman într-una dintre cele mai verzi companii din România,” a declarat și Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

 

Te-ar mai putea interesa și
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
UE urmează să propună o taxă de vaping la nivelul întregului bloc comunitar, ca parte a unei schimbări a impozitării industriei tutunului, care ar dubla, de asemenea, accizele în statele......
Transport gratuit pentru elevii care studiază în alte localităţi – inițiativă legislativă USR
Transport gratuit pentru elevii care studiază în alte localităţi – inițiativă legislativă USR
Parlamentarii USR anunţă că au depus o iniţiativă legislativă care simplifică şi descentralizează procedurile de ...
Legume și fructe românești în magazine: Casa Unirea a livrat 150 de tone în patru mari rețele de retail
Legume și fructe românești în magazine: Casa Unirea a livrat 150 de tone în patru mari rețele de retail
Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a livrat peste 150 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele a patru mari ...
Elon Musk: Aş putea face o alternativă la iPhone şi Android
Elon Musk: Aş putea face o alternativă la iPhone şi Android
Noul proprietar Twitter spune că, eventual, ar putea chiar să dezvolte un smartphone care să reprezinte o alternativă ...