Fred Monteiro, BAT: Strategia noastră se bazează pe construirea unui viitor mai bun

2022 a fost un an intens și plin de provocări, însă în fiecare criză există și potențial pentru inovație și creștere, spune Fred Monteiro, Director al Ariei Europa Centrală și de Sud, BAT. Compania traversează un proces global de transformare, bazat pe sustenabilitate și pe construirea unui viitor mai bun, prin reducerea impactului asupra sănătății și dezvoltarea unei noi categorii de produse cu risc redus*, precum glo, transmite executivul, care a detaliat prioritățile companiei pentru perioada următoare.
Ion Dobreanu - mar, 31 ian. 2023, 12:36
Fred Monteiro, BAT: Strategia noastră se bazează pe construirea unui viitor mai bun

2022 a fost un an intens și plin de provocări, însă în fiecare criză există și potențial pentru inovație și creștere, consideră reprezentantul BAT. Acesta spune că strategia companiei se bazează în primul rând pe sustenabilitate și pe construirea unui viitor mai bun, prin reducerea impactului asupra sănătății și dezvoltarea unei noi categorii de produse cu risc redus*, precum glo. La nivel global, BAT investește circa 350 de milioane de lire sterline anual în cercetarea și dezvoltarea noilor sale categorii de produse și, alături de cele tradiționale, oferă în prezent un portofoliu variat de produse din tutun și nicotină care nu implică arderea tutunului, între care produse care încălzesc tutunul, produse pentru vapat și produse moderne pentru uz oral.

Majoritatea industriilor și domeniilor de activitate se transformă, iar BAT și-a asumat ca obiectiv strategic construirea unui viitor mai bun – A Better Tomorrow™ – ceea ce înseamnă reducerea impactului asupra sănătății prin dezvoltarea de produse cu risc redus*. 2022 a adus rezultate foarte bune în acest sens pentru BAT, subliniază Fred Monteiro: 20,4 milioane de consumatori adulți au ales produsele companiei care nu implică arderea tutunului la nivel global, iar în România circa 300.000 de dispozitive glo, produsul BAT cu risc redus* care încălzește tutunul, sunt deja utilizate de consumatori adulți.

Din punctul de vedere al priorităților companiei pentru anii următori, executivul menționează că aceasta își mută fluxurile de venituri, devenind o afacere care se definește nu prin produsul pe care îl vinde, ci prin așteptările consumatorilor cărora le răspunde. “România este foarte importantă pentru noi în ceea ce privește dezvoltarea afacerii și inovația și vom continua să investim în afacerea noastră și în oamenii noștri de aici,” declară Fred Monteiro.

Compania se concentrează pe dezvoltarea de produse din tutun și nicotină cu risc redus* fundamentate științific și comercializează mărcile având în vedere câțiva factori importanți.

“În primul rând, construim o abordare centrată pe consumator bazată pe o experiență omnichannel: așteptările consumatorilor evoluează, siguranța, accesul facil și rapid la produse și informații fiind extrem de importante. Digitalizarea joacă un rol important în acest proces și este esențială pentru a crea o experiență digitală relevantă și interesantă în construirea unei relații pe termen lung cu clienții și partenerii noștri comerciali. De asemenea, punem un accent puternic pe sustenabilitate atât în activitatea proprie, cât și în comercializarea produselor și ne concentrăm pe creșterea gradului de conștientizare privind protecția mediului și gesturile simple, dar cu impact mare în acest sens”, subliniază Fred Monteiro, Director al Ariei Europa Centrală și de Sud, BAT.

*Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

Te-ar mai putea interesa și
Calea ferată București – Pitești: Turcii de la Yapi, desemnați câștigători pentru lucrări pe 197 km
Calea ferată București – Pitești: Turcii de la Yapi, desemnați câștigători pentru lucrări pe 197 km
Ofertele depuse de Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş pentru cele două loturi de pe intervalul CF CHITILA - GOLEȘTI (196,7 km), aferent liniei București - Pitești, au fost desemnate......
CEO Wizz Air: Costurile de compensare pentru zborurile anulate sunt de 100 de milioane de euro
CEO Wizz Air: Costurile de compensare pentru zborurile anulate sunt de 100 de milioane de euro
Wizz Air a anulat zboruri din întreaga rețea vara aceasta, iar costurile de compensare se apropie de 100 de milioane de ...
ACAROM: Piața mașinilor second-hand a scăzut cu 16,4% în primele 9 luni din 2023
ACAROM: Piața mașinilor second-hand a scăzut cu 16,4% în primele 9 luni din 2023
În timp ce piața mașinilor noi din România pierde din ritmul de creștere, cea a mașinilor second-hand continuă să scadă.
Planurile Wizz Air pentru România: două noi avioane la București, o nouă rută și creșterea frecvențelor pe 21 de rute
Planurile Wizz Air pentru România: două noi avioane la București, o nouă rută și creșterea frecvențelor pe 21 de rute
Compania aeriană Wizz Air a anunțat planurile de extindere pe piața din România, acolo unde are deja o cotă de 54%.