Free Now, grup deținut de Daimler și BMW, a înregistrat, în 2020, curse care au echivalat ca distanță cu ocolul Pământului de 6.000 de ori

FREE NOW, lider european de servicii multimodale de mobilitate, a înregistrat, în 2020, curse care au echivalat ca distanță cu ocolul Pământului de 6.000 de ori. 15 noi metropole europene au fost integrate în platformă și beneficiază acum de o soluție integrată și modernă de transport. În România, peste 1 milion de pasageri au călătorit cu FREE NOW.
Economica.net - lun, 11 ian. 2021, 09:20
Free Now, grup deținut de Daimler și BMW, a înregistrat, în 2020, curse care au echivalat ca distanță cu ocolul Pământului de 6.000 de ori

Lansat inițial în București la finalul anului 2019, serviciul FREE NOW este astăzi disponibil și în alte opt orașe din țară – Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Târgu Mureș.

În total, cursele FREE NOW au parcurs o distanță de 231 de milioane de kilometri pe continentul european, echivalentul unui zbor tur-retur către Marte sau al înconjurului Pământului de 6.000 de ori. La ore de vârf, FREE NOW a înregistrat în medie peste 700.000 de cereri zilnic.

„Este remarcabil și impresionant să vedem că milioane de clienți utilizează în mod constant serviciile noastre. Și ne bucură că am extins oferta de mobilitate în 2020 integrând în platformă servicii de taxi, ridesharing și micro mobilitate în majoritatea țărilor în care activăm. Reacția utilizatorilor este entuziasmată chiar și în aceste vremuri dificile în care distanțarea reprezintă un element cheie pentru sănătatea tuturor”, a declarat Marc Berg, CEO FREE NOW.

 

Servicii noi pentru toate categoriile de clienți 

În aceasta toamnă, FREE NOW și-a extins serviciile prin lansarea  flotei Confort, România fiind singura țară din cadrul grupului care oferă în prezent acest serviciu prin care pasagerii pot comanda mașini premium direct din aplicație. Opțiunea este afișată alături de Ride și Taxi după selectarea destinației de călătorie.

Tot ca parte din strategia grupului FREE NOW de a extinde permanent serviciile, în România a fost lansat la începutul anului 2020 și serviciul FREE NOW Business. Peste jumătate de milion de  angajați din peste 300 de companii care au cont de business pe FREE NOW au beneficiat de curse plătite de angajator pentru a se deplasa între casă și birou, cu riscuri minime pentru sănătate în contextul epidemiologic actual.

 Suport pentru personalul medical

De asemenea, FREE NOW s-a implicat activ și în comunitate după izbucnirea epidemiei de coronavirus și a sprijinit medicii implicați direct în gestionarea cazurilor de Covid-19. În perioada stării de urgență, compania a creat o secțiune specială în aplicație, dedicată acestor eroi din spitale, prin care au putut comanda curse și s-au putut deplasa gratuit de la și către unitățile medicale. Românii au donat peste 3.000 de curse gratuite cu FREE NOW pentru medici și personal auxiliar din București și Cluj-Napoca, iar pentru desfășurarea în siguranță a curselor, FREE NOW a echipat 500 de mașini ale șoferilor voluntari cu panouri care despart scaunele din față de bancheta din spate.

“Credem că este datoria noastră să fim responsabili și să susținem oamenii, comunicațiile și orașele. Suntem mândri că am putut contribui la efortul de a oferi în mod gratuit medicilor soluții sigure de transport într-o perioada critică pentru întreaga planetă”, a mai spus Berg.

Aplicația este prezentă în 15 țări și 150 de orașe la nivel global. În luna septembrie, compania a migrat pe platforma FREE NOW business-ul său din Franța, care opera anterior sub brandul Kapten. De asemenea, FREE NOW și-a extins oferta în România prin lansarea serviciilor în noi orașe, în Austria prin lansarea în Linz și este disponibilă acum la nivel național în Portugalia. FREE NOW înregistrează o creștere accelerată și în țări precum Olanda, unde jumătate din populația adultă are deja cont pe FREE NOW.

Grupul FREE NOW este o platformă multiserviciu de mobilitate rezultată din joint venture-ul dintre Daimler și BMW. Grupul cuprinde serviciile FREE NOW (9 piețe europene) și Βeat (5 piețe latino-americane și 1 piață europeană). În total, aceste servicii au în prezent 41 de milioane de utilizatori din 17 țări și din peste 150 de orașe. În total, peste 2.200 de angajați din aproximativ 35 de birouri fac parte din echipa grupului FREE NOW.

Te-ar mai putea interesa și
Furnizarea apei calde este oprită sau e făcută deficitar în peste 700 de imobile din București
Furnizarea apei calde este oprită sau e făcută deficitar în peste 700 de imobile din București
Furnizarea apei calde a fost oprită sau se realizează în mod deficitar în peste 700 de imobile din Capitală, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica....
Cargus a investit 500.000 de euro într-un depozit la Buzău
Cargus a investit 500.000 de euro într-un depozit la Buzău
Compania Cargus a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că a deschis un depozit standardizat și modern, la Buzău, ...
Wizz Air a programat noi zboruri din Cluj-Napoca către Grecia și Italia
Wizz Air a programat noi zboruri din Cluj-Napoca către Grecia și Italia
Compania Wizz Air a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că a programat două noi rute din Cluj-Napoca către ...
Pasaje pietonale pe DN1: cum vor arăta și unde vor fi amplasate cele din Comarnic și Bușteni
Pasaje pietonale pe DN1: cum vor arăta și unde vor fi amplasate cele din Comarnic și Bușteni
Compania de Drumuri intenționează să construiască patru pasaje pietonale în Comarnic și Bușteni, în vederea fluidizării ...