Friedrich Wachernig, S Immo: Primim lunar oferte să vindem Sun Plaza, dar îl mai păstrăm cel puţin doi-trei ani

30 de milioane de euro, doi ani de renovări şi 40 de noi magazine în Sun Plaza. Compania austriacă S Immo finalizează lucrările la cea de-a doua fază a renovărilor cu deschiderea a 25 de magazine. Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie, spune că primeşte lunar oferte pentru vânzarea mallului, însă compania va păstra proprietatea în portofoliu pentru cel puţin doi-trei ani. 
Andrada Ghira - vin, 22 sept. 2017, 11:31
Friedrich Wachernig, S Immo: Primim lunar oferte să vindem Sun Plaza, dar îl mai păstrăm cel puţin doi-trei ani

Dezvoltatorul austriac S Immo a început anul trecut lucrările de renovare la centrul comercial Sun Plaza, iar săptămâna viitoare 25 de magazine se vor deschide publicului. În total, investiţia în renovare se ridică la 30 de milioane de euro. 

„În fiecare lună primim oferte să vindem Sun Plaza. Companiile sunt dispuse să-l cumpere, dar nu am ajuns încă la finalul dezvoltării. Vom renova şi zona de restaurante, iar procesul se va finaliza în primăvara anului viitor. Cu siguranţă vom păstra Sun Plaza pentru cel puţin doi-trei ani. Nu vom vinde”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie S Immo. 

Compania a vândut în vara anului trecut complexul de retail Serdika Center din Bulgaria celor de la NEPI, pentru 207,4 milioane de euro. Oficialul S Immo spune că trebuie să-şi păstreze în potofoliu cele mai bune active, iar Sun Plaza este unul dintre acestea. 

În ultimul an, unii dezvoltatori de malluri au pus accentul şi pe integrarea artei în spaţiul comercial. Dacă centrul comercial ParkLake este vegheat de o statuie a unui Titan, operă realizată de artista Misha Diaconu, şi cei de la S Immo aduc aduc arta în Sun Plaza.  

Deschiderea celor 25 de noi magazine va fi acompaniată de instalarea mai multor lucrări de artă contemporană realizate de către austriacul Peter Kogler, artist cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer. Acesta a realizat o cascadă luminescentă cu o înălțime de 18 metri, care cântăeşte o tonă. 

În plus, cei care vin la mall de la metrou, vor putea admira şi o grafică artistică pentru tunelul de acces care face legătura cu stația de metrou (foto). Peter Kogler a realizat grafica staţiei de metrou Karlsplatz din Viena.

Ce magazine se deschid în Sun Plaza

Noile magazine sunt dispuse pe două etaje şi includ Lego și Forever 21, cu cele mai mari magazine deschise în România, buticul Men’s Cave (cu prima sa prezență într-un centru comercial) și mai multe brand-uri care vor deschide în premieră în Sun Plaza (LC Waikiki, Pepco, NYX, Pandora, MAC, Sabon, Melkior), cafenele (Gloria Jeans) și o varietate de spații de servicii, precum frizeria pentru copii Dolphy sau o reprezentanță RCS & RDS. 

Creşte importanţa zonei cu restaurante din malluri 

Consumatorii români preferă centrele comerciale de mari dimensiuni şi consideră că zona de restaurante este importantă atunci când aleg să meargă la mall. 

„Un sondaj pe care l-am făcut anul acesta în centrele comerciale pe care le administrăm, ne arată că zona de consum, precum cea de restaurante, are un rol din ce în ce mai important. Dacă acum doi ani studiile arătau că 30% aleg un mall în funcţie de aceste facilităţi, acum 50% consideră foarte importantă diversitatea de restaurante”, spune Răzvan Iorgu, managing director CBRE, compania care administrează Sun Plaza. 

De asemenea, consumatorii români nu sunt loiali unui centru comercial şi vizitează în aproape egală măsură şi alte malluri. 

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...