Fuia: ADS va avea o nouă conducere în următoarele două săptămâni

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) va avea o nouă conducere în următoarele două săptămâni, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia.
Economica.net - mie, 18 apr. 2012, 12:03
Fuia: ADS va avea o nouă conducere în următoarele două săptămâni

„În următoarele două săptămâni va exista la ADS o schimbare de management. Procesul de reorganizare al ADS este mult mai greoi decât pare şi nu se poate face bătând din palme. Sunt probleme foarte complexe şi nu este atât de simplu să reorganizezi agenţia într-o direcţie a ministerului”, a precizat Stelian Fuia.

Acesta a subliniat că la ora actuală ADS are 1.800 de procese pe rol, fiind o instituţie care pierde foarte multe procese. „ADS are la ora actuală pe rol 1.800 de procese, în condiţiile în care Ministerul Agriculturii are mai puţin de 800, iar ADS pierde multe procese”, a subliniat Fuia.

Din toamna anului 2011, Agenţia Domeniilor Statului este condusă de Bogdan George Ilea în calitate de preşedinte şi de Adrian Dida – vicepreşedinte.

Fuia a declarat din momentul în care a fost propus pentru preluarea portofoliului de la Agricultură că trebuie luate măsuri serioase la Agenţia Domeniilor Statului „pentru că pierde bani pe bandă rulantă”. „ADS nu aduce azi bani la buget, de fapt pierde bani pe bandă rulantă pentru că pierde procese de milioane de euro. Trebuie luate nişte măsuri după o analiză atentă. Ori terenurile vor trece la administraţiile locale ori se organizează în cadrul MADR, dar în niciun caz nu mai poate merge aşa”, a spus Stelian Fuia, la începutul lunii februarie, la audierile din Comisiile parlamentare pentru agricultură.

ADS a anunţat la finele anului trecut că şi-a majorat veniturile cu aproape 30% în perioada ianuarie-noiembrie 2011, până la 99,6 milioane lei, faţă de cele 71 milioane lei, înregistrate în aceeaşi perioadă din 2010.

Pentru începutul anului 2012, ADS a anunţat organizarea unor licitaţii publice cu strigare în vederea concesionării, pe o perioadă de 20 de ani, pentru o suprafeaţă totală de 2.134 hectare (ha) de teren cu destinaţie agricolă şi 608 ha teren neagricol, proprietate publică sau privată a statului.

ADS obţine încasări din activităţi precum concesionări şi arendări terenuri cu destinaţie agricolă, vânzări de acţiuni la societăţi din portofoliu şi de sedii de circumscripţii sanitar- veterinare dar şi din vânzări de caiete de sarcini.

Agenţia Domeniilor Statului a fost înfiinţată prin Legea nr. 268/2001, ca instituţie de interes public, cu caracter financiar si comercial, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Te-ar mai putea interesa și
Salariul mediu net pentru sectorul transporturilor și distribuției a ajuns la 3.500 de lei  – indexul salarial eJobs
Salariul mediu net pentru sectorul transporturilor și distribuției a ajuns la 3.500 de lei – indexul salarial eJobs
Peste 2.600 de locuri de muncă în sectorul transporturi și distribuție au fost postate de angajatori de la începutul anului și până acum pe eJobs.ro, acesta fiind unul dintre domeniile care......
Volumul cheltuielilor IT la nivel global va creşte cu 2,4%, în 2023 – studiu Gartner
Volumul cheltuielilor IT la nivel global va creşte cu 2,4%, în 2023 – studiu Gartner
Cheltuielile efectuate la nivel mondial pentru produsele şi serviciile IT sunt estimate la 4,5 trilioane dolari în 2023, ...
Industria europeană caută încă răspunsul la subvenţiile americane – AFP
Industria europeană caută încă răspunsul la subvenţiile americane – AFP
Comisia Europeană urmează să îşi prezinte miercuri propunerile destinate să răspundă la subvenţiile anunţate de ...
Rusia vrea să ducă la „un nou nivel” relaţiile cu China
Rusia vrea să ducă la „un nou nivel” relaţiile cu China
Rusia a anunţat luni că vrea să ducă relaţiile cu China la "un nou nivel" şi că aşteaptă cu nerăbdare convorbirile ...