1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

News

Fundaţia Harvard unde Zuckerberg a pus bazele Facebook a devenit acţionar al companiei

Fundaţia Harvard Management, care administrează donaţiile primite de cea mai bogată universitate din lume, a devenit acţionar la Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, ale cărei baze au fost puse de Mark Zuckerberg chiar în campusul Harvard, potrivit Bloomberg.

12 aug, 2012 | Mediafax

Harvard Management deţinea la sfârşitul lunii iunie o participaţie redusă , de 20.000 de acţiuni, în valoare de 436.000 de dolari, la preţul de la finalul şedinţei bursiere de vineri.

Zuckerberg, 28 de ani, a pus bazele Facebook împreună cu alţi studenţi Harvard în 2004, într-o cameră de cămin de la Harvard. Reţeaua de socializare a fost iniţial disponibilă pentru mai multe universităţi, înainte de a fi lansată publicului larg. Cu aproape un miliard de utilizator la nivel mondial, Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume.

Zuckerberg, care a renunţat la studii pentru a se concentra pe dezvoltarea Facebook, a revenit anul trecut la Harvard pentru a recruta angajaţi pentru compania pe care o conduce. Universitatea a numit evenimentul prima întoarcere oficială a acestuia de la plecarea în 2004.

Acţiunile Facebook au închis vineri în urcare cu aproape 4%, însă se află cu circa 43% sub nivelul de 38 de dolari de la listare.

Compania, confruntată cu o migrare a utilizatorilor către dispozitive mobile, a raportat o încetinire a creşterii veniturilor în trimestrul al doilea. Veniturile au avansat cu 32%, faţăd e 45% în primul trimestru şi 88% anul trecut.

Harvard Management avea active de 31,7 miliarde de dolari cu un randament de 21% în perioada de 12 luni încheiată în iunie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO