Fundația Vodafone România finanțează, cu 1,27 mil. lei, cinci proiecte de educație, sănătate și protecție socială

Fundația Vodafone România anunță câștigătorii celei de-a șaptea ediții a programului de finanțare Fondul pentru Fapte Bune, prin care susține proiecte care contribuie la creșterea incluziunii sociale a grupurilor sociale vulnerabile. Proiectele sunt derulate de organizații neguvernamentale în domeniul educației, sănătății și al serviciilor sociale.
Lidia Neagu - joi, 21 oct. 2021, 12:12
Fundația Vodafone România finanțează, cu 1,27 mil. lei, cinci proiecte de educație, sănătate și protecție socială

Suma totală alocată de Fundația Vodafone România pentru runda de finanțare 2020 – 2021 este de 1.270.000 de lei. Proiectele se vor desfășura în perioada noiembrie 2021 – decembrie 2022.

Proiectele desemnate pentru a primi finanțare sunt:
Edushare.ro, finanțat cu 260.000 de lei și derulat de Asociația Citizen Next, oferă activități remediale sub formă de meditații online la Limba română și Matematică. Meditațiile vor fi susținute pe o platformă educațională online centrată pe „microlearning” (învățare în grupuri restrânse), pentru a-i ajuta pe elevi să recupereze cât mai mult din întârzierile în învățare provocate de pandemie.

DARA este un proiect finanțat cu 250.000 lei, derulat de Asociația Dăruiește Aripi care urmărește îmbunătățirea asistenței medicale și a calității vieții copiilor cu cancer sau cu alte patologii cronice grave din România. Platforma digitală va asigura continuarea îngrijirii medicale a copiilor după externare, în mod integrat, prin crearea de echipe multidisciplinare care să răspundă prompt nevoilor copilului, conform ghidurilor de bună practică medicală în vigoare și sub coordonarea și îndrumarea în timp real a medicilor de specialitate curanți, indiferent de locul în care se află copilul.

Educație fără bullying, proiect finanțat cu 260.000 de lei și derulat de Asociația Părinților Isteți prevede dezvoltarea unei aplicații mobile pentru prevenirea violenței de orice tip în rândul Fundatia Vodafone Romania elevilor, creșterea incluziunii sociale a persoanelor cu risc (etnii minoritare, persoane cu nevoi speciale, cu statut social defavorizat sau cu diferențe de gen etc.), precum și îmbunătățireacalității vieții elevilor.

Suport psiho-emoțional pentru copiii bolnavi și părinții acestora este un proiect finanțat cu 240.000 de lei și derulat de Asociația M.A.M.E. Prin acest proiect se dorește reducerea efectelor negative cauzate de diagnosticarea cu o boală gravă în rândul copiilor, prin dezvoltarea unei platforme online ce oferă acces gratuit la resurse, sprijin emoțional și consultanță psihologică gratuită pentru copiii bolnavi și părinții lor.

Centrul Comunitar ILO-Ferentari, proiect finanțat cu 260.000 de lei și derulat de Asociația Carusel, prevede un program de servicii integrate (sociale, medicale, financiare) și sustenabile, destinate persoanelor din cartierul bucureștean Ferentari și din împrejurimi, care se confruntă cu sărăcia extremă și cu alte vulnerabilități asociate.

Fondul pentru Fapte Bune este un program național bazat pe finanțare de tipul „cerere de propuneri”.

De la lansarea programului, în 2013, Fundația Vodafone România a acordat finanțări totale de peste 7 milioane de lei pentru 40 de proiecte derulate de 35 de organizații neguvernamentale.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...