„Furia titanilor”, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul SF "Furia titanilor/ Wrath of the Titans" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 844.514 lei şi 37.833 spectatori, informează Asociaţia Film România.
Economica.net - mie, 04 apr. 2012, 06:50

În această continuare a filmului „Înfruntarea titanilor/ Clash of the Titans”, din 2010, zeii încă îi controlează pe titani, iar Perseu, chemat în ajutor, trebuie să îl salveze pe tatăl său, Zeus, să se debaraseze de titani şi să salveze astfel încă o dată omenirea. Filmul este distribuit în România de MediaPro Distribution.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend s-a situat liderul săptămânii trecute, thrillerul „Jocurile foamei”, care a avut încasări de 278.965 de lei şi 16.193 de spectatori. Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde naţiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic şi sângeros – Jocurile Foamei. 24 de adolescenţi sunt răpiţi de lângă familiile lor şi aruncaţi în luptă pe viaţă şi pe moarte, televizată şi urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce
acasă faimos, bogat şi viu. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Woody Harrelson şi Stanley Tucci.

Pe locul al treilea s-a situat o altă premieră, animaţia 3D „Lorax. Protectorul pădurii/ Dr. Seuss’ The Lorax”, regizată de Chris Renaud şi Kyle Balda, care a avut încasări de 160.249 de lei şi 8.517 spectatori. Produs de Universal Pictures, pe baza romanului pentru copii „The Lorax”, scris de Dr. Seuss în 1971, filmul „Lorax.

Protectorul pădurii” reprezintă o fabulă despre importanţa conservării mediului înconjurător. Vocile eroilor principali sunt asigurate de Danny DeVito, Zac Efron şi Taylor Swift.

Pe locul al patrulea, în coborâre cu două locuri, s-a clasat comedia de acţiune „O adresă de pomină/ 21 Jump Street”, de Phil Lord şi Chris Miller, cu încasări de 140.431 de lei şi 7.597spectatori. Filmul spune povestea a doi prieteni poliţişti, Schmidt (Jonah Hill) şi Jenko (Channing Tatum), foşti rivali în liceu, care trebuie să intre în pielea unor adolescenţi într-o misiune sub acoperire.

Pe poziţia a cincea, tot în coborâre cu două locuri, s-a situat „John Carter”, care a avut încasări de 81.842 de lei şi 3.695 de spectatori. Inspirată din romanul „A Princess of Mars” al autorului Edgar Rice Burroughs – primul volum dintr-o serie de 11, care a fost publicat în anul 1912 -, fantezia SF „John Carter” îl are în centrul acţiunii pe eroul cu acelaşi nume, un veteran al Războiului Civil, care a luptat de partea Confederaţiei şi s-a ascuns din calea indienilor apaşi într-o peşteră, fără să ştie că este vorba despre o poartă a timpului şi că va fi teleportat pe planeta Barsoom (Marte).

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.889.708 lei şi 94.486 de spectatori.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari....
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Rulajele generate de vânzarea online, cu amănuntul, a mărfurilor alimentare și nealimentare au continuat să scadă în ...
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa ...
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, a lansat licitația pentru ...