Furnizorul de centrale termice Ariston estimează afaceri mai mari cu 12% în 2013, la 33,6 mil. euro

Distribuitorul de centrale termice şi boilere Ariston Thermo România a încheiat anul trecut cu afaceri de circa 30 milioane euro, mai mari cu 5% faţă de 2011, şi estimează pentru 2013 un avans de 12%, mizând printre altele pe lansarea de noi produse.
Economica.net - mie, 27 mart. 2013, 11:30
Furnizorul de centrale termice Ariston estimează afaceri mai mari cu 12% în 2013, la 33,6 mil. euro

„În 2012, vânzările de centrale termice în condensare şi creşterea cererii pe piaţa de boilere electrice au dus la un avans uşor al business-ului companiei, acesta situându-se în jurul valorii de 30 de milioane de euro”, a declarat într-un comunicat Cătălin Drăguleanu, directorul vânzări al Ariston Thermo România.

El a adăugat că după o creştere cu aproximativ 5% în 2012, pentru acest an este previzionată o majorare cu 12% a cifrei de afaceri.

„Pentru 2013 mizăm pe o continuă creştere a business-ului, datorită concentrării eforturilor în jurul produselor cu eficienţă energetică ridicată – centrale termice în condensare, pompe de căldură, sisteme solare, dar şi atenţiei sporite acordate programului Buy Back şi dezvoltării teritoriale şi profesionale a reţelei de centre de asistenţă tehnică. În plus, estimăm că lansarea noii game de produse GalEvo va avea un impact pozitiv datorită evoluţiei tehnologice în direcţia eficienţei energetice pe care o aduce”, a adăugat Drăguleanu.

În ceea ce priveşte piaţa locală de centrale termice de apartament, reprezentantul Ariston Thermo România a afirmat că anul trecut nu s-a putut observa o evoluţie deosebită. Astfel, în 2012 vânzările de profil au rămas la acelaşi nivel ca şi în 2011, cu un volum de aproximativ 140.000 de unităţi şi o valoare de peste 75 de milioane de euro.

„În condiţiile în care 2012 a fost un an electoral, iar autorităţile locale au susţinut o parte din subvenţiile acordate la încălzirea prin sistem centralizat, debranşările nu au avut o evoluţie spectaculoasă. Cu toate acestea, estimăm că în 2013 vom asista la o majorare a numărului de familii ce vor renunţa la sistemul centralizat şi vor alege un sistem propriu de încălzire, autorităţile nemaiavând posibilitatea de a acorda suport pentru multă vreme”, a spus el.

Reprezentantul companiei a adăugat că anul trecut a adus şi o schimbare a comportamentului de achiziţie al românilor. Astfel, aceştia sunt tot mai interesaţi de produsele cu o eficienţă ridicată şi sunt dispuşi să aloce o investiţie iniţială mai mare pentru a beneficia de un produs care oferă un consum mai mic şi o economie pe termen lung.

Astfel, în 2012 s-a putut observa o creştere a vânzărilor de circa 25-30% pe segmentul centralelor termice în condensare, în timp ce unităţile convenţionale au raportat o scădere uşoară, de aproximativ 5%.

„Chiar dacă în acest moment doar aproximativ 10% din piaţa de centrale termice pe gaz din România este compusă din echipamente în condensare, mizăm pe o creştere continuă în aceasta direcţie. Astfel, în următorii ani estimăm că românii vor alege tot mai mult centralele în condesare deoarece vor înţelege avantajele acestora, în ciuda preţului mai ridicat”, a afirmat Drăguleanu.

Peste 65% din business-ul Ariston Thermo România este asigurat de centralele termice murale, iar 25% de boilerele electrice, diferenţa fiind acoperită de aparatele de aer condiţionat, pompelor de căldură şi sistemelor solare.

Ariston Thermo România este filiala locală a Ariston Thermo Group, producător italian de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Grupul a înregistrat anul trecut vânzări totale de 1,32 miliarde de euro, în creştere cu 5% faţă de 2011. Ariston Thermo Group deţine 19 unităţi de producţie în zece ţări şi 15 centre de cercetare în opt ţări, având în total 6.800 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...