1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Furnizorul de echipamente pentru motoare de avioane Wingsrom Flying caută noi pieţe după ce producţia a scăzut cu 60%

Furnizor de componente pentru motoare de avioane, compania Wingsrom Flying Quality Products, care estima pentru 2020 afaceri de 14 milioane de euro, e nevoită azi să încerce noi piețe, din cauza pandemiei de COVID-19.  Anul trecut, Wingsrom a raportat o cifră de afaceri de 9 milioane de euro. Fondată în primăvara lui 2012, inițial ca furnizor strategic al unui mare producător de motoare pentru avioane, având astăzi peste 150 de anagajați, Wingsrom Flying Quality Products are ca obiect de activitate prelucrări mecanice prin diferite procese pe mașini cu comandă numerică, de strunjire, frezare, finisare, marcare, alte activități conexe (măsurători 3D, metalografie, control nedistructiv) și incluzând câteva procese speciale.


10 iul, 2020 | ECONOMICA.net

Starea de urgență, pe fondul pandemiei de COVID-19, instaurată la începutul lunii martie în România, a adus tot mai multe probleme antreprenorilor din țară. Dacă multe firme au decis să-și trimită angajații acasă și să pună lacăt pe afacere, iată că Ronen Navick a hotărât să-și reinventeze strategia de business.

„Noi continuăm să credem în acest business, chiar dacă momentul de față nu este cel mai prielnic pentru compania noastră. Pe noi ne-a afectat extrem de tare această perioadă, în contextul în care volumele de producție au fost reduse cu 60%. Pe durata stării de urgență am produs continuu și nu am putut beneficia de facilități din partea statului, pe urmă volumele ne-au scăzut dramatic. Cum nimic nu se obține ușor, facem eforturi uriașe pentru a ne repoziționa pe piață și ne îndreptăm spre alte industrii, având în vedere că Aviația suferă, pentru că vrem să ne păstrăm angajații pe care i-am format cu greu”, explică Ronen Navick, CEO-ul Wingsrom.

În opinia sa, Wingsrom poate acoperi mai multe sectoare de piață și spune că este pregătit pentru oportunități și provocări noi. „Suntem pregătiți să colaborăm cu companii din industrii precum cele auto, medicale, de energie și tehnologie ecologică, în principal din Europa și Orientul Mijlociu. Deținem o avastă experiență în industria aviatică, în special pe prelucrarea materialelor pentru orice tip de cerere disponibilă pe piață”, mărturisește omul de afaceri israelian, care în urmă cu opt ani a pariat pe România și și-a deschis un business aici.

Wingsrom Flying Quality Products deține echipamente de strunjire și de frezat de ultimă generație, marca Okuma CNC, unul dintre cei mai buni producători de pe întreg mapamondul, care permite companiei să asigure obținerea unor produse la standarde internaționale.

Ronen Navick a absolvit una dintre cele mai renumite facultăți din Israel, Techinon University – Haifa și un GMP la Harvard. El a fondat Wingsrom Flying Quality Products în 2012, având aproape 25 de ani de experienta în industria producătoare de aeronave.

Anul trecut, compania pe care o conduce a raportat afaceri de 9 milioane de euro, mai mult cu 27% față de suma înregistrată în 2018, de 7,1 milioane de euro. Iar planurile sale nu se opresc aici, în contextul în care în trei ani vrea ca Wingsrom să depășească 25 de milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO