Furnizorul de plăți online PayU estimează că anul acesta tranzacțiile de Black Friday vor crește cu 150% față de anul precedent

Compania PayU România, lider pe piața plăților online, se așteaptă ca în ediția de Black Friday din acest an să se înregistreze o creștere spectaculoasă a plăților online la nivelul pieței de e-commerce, atât în ceea ce privește volumele tranzacționate cât și numărul de tranzacții. 
Economica.net - joi, 05 nov. 2020, 16:47
Furnizorul de plăți online PayU estimează că anul acesta tranzacțiile de Black Friday vor crește cu 150% față de anul precedent

În aceste condiții, PayU România estimează că la nivelul pieței se vor tranzacționa plăți online în valoare de 764 de milioane de lei și aproximativ 1,4 milioane de tranzacții, mai mult decât dublu față de ediția anului precedent, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

„Judecând după rezultatele pe care le-am avut până în prezent, nu exista nicio îndoială că Black Friday s-a impus ca un eveniment de referință pentru comerțul electronic. Și, deși am știut că anul acesta va fi diferit, având în vedere contextul complex și complicat, predicțiile noastre confirmă schimbarea semnificativă a comportamentului consumatorilor față de plata cu cardul online, raportat de PayU în diverse comunicări”, a declarat Elena Gheorghe (foto), Country Manager PayU România.

Comportamentul cumpărătorilor

Evaluarile PayU arată că valoarea coșului de cumpărături plătit în rate va fi mai mare cu 65% față de valoarea coșului mediu de cumpărături. În plus, plata cu un singur click va reprezenta aproximativ 50% din tranzacțiile plătite online pentru întreaga zi, față de rata de 34% înregistrată în anul precedent.

Produsele care fac plata online mai confortabilă au contribuit și ele la popularizarea acestei metode, împreună cu campaniile de educare dezvoltate alături de comercianți. Cumpărătorii noi au descoperit că pot plăti cu un singur click, dacă își salvează cardul pe platforma comercianților și, de asemenea, că își pot primi banii înapoi în maxim 30 de minute după confirmarea returului, prin intermediul Instant Money Back, un produs unic în Europa.

„Black Friday continuă să fie cel mai important eveniment de cumpărături al anului, chiar dacă suntem martorii unui context atipic. Cu toate acestea, când vine vorba de comerț electronic și cumpărături online, acest context a contribuit la creșterea încrederii din partea consumatorului în tranzacțiile și plățile online, care s-au dovedit a fi mai sigure nu numai din punct de vedere financiar, ci și din punct de vedere al sănătății individuale și colective. Cea mai importantă confirmare pentru noi vine din faptul că, în ultimele luni, s-au salvat peste 1 milion de carduri noi pe platformele comercianților noștri, astfel încât plata să se poată realiza cu un singur click”, a adăugat Elena Gheorghe.

Ca răspuns la tendința în creștere a vânzărilor transfrontaliere în comerțul electronic, PayU și-a extins recent gama deja bogată de metode de plată locale pe care le-a oferit până acum în Europa Centrală și de Est (Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România), adăugând soluții locale populare în Europa de Vest, astfel încât accesarea piețelor occidentale să fie cât mai facilă.

Comercianții din portofoliul PayU care vor participa la ediția din acest an de Black Friday includ Altex, Elefant, eMAG, FashionDays, Flanco, F64, iStyle, Jysk, PC Garage, Vivre și alții.

Despre PayU

PayU este principalul furnizor de servicii de plată online pe 18 piețe emergente, dedicat creării unui proces de plată rapid, simplu și eficient pentru comercianți și cumpărători.Grupul este unul dintre cei mai mari investitori din zona fintech, cu investiții în valoare totală de peste 1 miliard de dolari până în prezent.

În România, PayU lucrează cu parteneri precum: Altex.ro, Allianztiriac.ro, eMAG.ro, Eventim.ro, Elefant.ro, Fashiondays.ro, Flanco.ro, NNdirect.ro, olx.ro, PCgarage.ro, tazz.ro, Telekom.ro, Vodafone.ro și alții.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane daneze (circa 8,5 miliarde euro), în anul fiscal 2023, în condițiile în......
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ...