Furnizorul de soluţii IT Cegeka România a încheiat anul trecut cu afaceri în creştere, la 33,3 mil. euro

Cegeka România a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri în valoare de aproximativ 33,2 milioane de euro, cu 15,6% mai mare faţă de cea din 2019.
Lidia Neagu - mie, 12 mai 2021, 11:42
Furnizorul de soluţii IT Cegeka România a încheiat anul trecut cu afaceri în creştere, la 33,3 mil. euro

Cele mai mari proiecte realizate anul trecut de Cegeka România au fost pentru companii şi business-uri din industria financiar-bancară, asigurări, retail, logistică. Tot în 2020, Cegeka România a finalizat un parteneriat strategic cu NN, liderul român în asigurări de viaţă şi servicii de pensii private, pentru transformarea end-to-end a experienţei digitale a clienţilor lor.

„2020 ne-a testat tuturor limitele – atât ale organizaţiei, cât şi ale clienţilor – şi ne-a remodelat, rezultatul fiind o versiune a noastră îmbunătăţită. Principala noastră prioritate a fost comunicarea – atât pe plan intern, cât şi cu clienţii. Am observat că şi la noi, la fel ca în alte industrii, s-a resimţit o accelerare puternică a iniţiativelor de transformare digitală, motivată de dorinţa de a rămâne în contact cât mai strâns cu clienţii şi piaţa. Datorită acestei cereri ridicate, am putut demara o serie de noi proiecte, dar şi prelungirea colaborărilor deja existente şi anticipăm ca această tendinţă să continue. Anul 2020 a însemnat totodată şi deschiderea biroului din Republica Moldova, unde ne aşteptăm să avansăm foarte rapid prin noul nostru centru de Delivery Services, precum şi alţi factori importanţi de diferenţiere. Toate acestea, combinate cu abordarea noastră antreprenorială a crizei pandemice şi parteneriatele strategice cu clienţii, ne aduc perspective promiţătoare în 2021 şi în anii ce urmează”, a declarat Lucian Butnaru, country director Cegeka România.

Grupul Cegeka operează în România încă din anul 2011 şi s-a dezvoltat organic de la un an la altul, ajungând în 2020 la peste 600 angajaţi cu normă întreagă în ţară.

„Trecerea la telemuncă a fost facilă. Lucrăm de ceva vreme în echipe distribuite, iar toate bazele tehnice pentru a fi productivi în lucrul de acasă erau deja puse la punct. Cu toate acestea, prezenţa unui management solid, crearea şi realizarea de sinergii exclusiv în mediul virtual au fost o provocare pe care am abordat-o printr-o serie de iniţiative variate. În 2020, dedicarea şi implicarea angajaţilor, şedinţele de tip stand-up, planurile de intervenţie ad-hoc, comunicarea frecventă şi transparentă , importanţa acordată zonei de wellbeing a colegilor printr-o gamă largă de programe – suport complex în zona de sănătate, socializare şi susţinere a managerilor privind gestionarea echipelor în format remote, toate desfăşurându-se în mediul online – au contribuit cu succes la loializarea angajaţilor din Cegeka Romania, ceea ce s-a materializat printr-un record pozitiv al angajamentului acestora. Responsabilitatea socială (CSR) a companiei a fost, de asemenea, în centrul atenţiei, Cegeka Romania donând fonduri de urgenţă pentru a combate răspândirea pandemiei. În acelaşi timp, lupta pentru angajaţi talentaţi este acerbă şi păstrarea lor rămâne unul dintre cele mai importante obiective pentru noi”, a spus Lucian Butnaru.

Grupul Cegeka realizează în continuare o creştere anuală substanţială

În 2020 cifra de afaceri a grupului Cegeka s-a ridicat la 640 de milioane de euro – o creştere de 14% faţă de 2019. Profitul operaţional a crescut cu 31%, până la 51,1 milioane de euro faţă de anul precedent, iar indicatorul recurent EBITDA s-a ridicat la 70,56 milioane de euro (55,13 milioane în 2019, în creştere cu 28%).

Cegeka este un furnizor european de soluţii IT, incluzând servicii de dezvoltare de aplicaţii end-to-end, cât şi de IT team extension, servicii Cloud, infrastructură IT, servicii de date şi automatizare, precum Artificial Intelligence/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps. Cu peste 5,000 angajați la nivel de grup în Europa, dintre care mai mult de 600 în România și Moldova, Cegeka este prezentă pe piața românească din 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...