Fuziune în grupul Navrom: Cernavodă Shipyard, care operează şantierul naval din Cernavodă, absorbită de Navrom Shipyard

Compania Navrom Shipyard, specializată în reparaţii şi construcţii de nave, va absorbi firma Cernavodă Shipyard care operează şantierul naval din Cernavodă, conform proiectului de fuziune consultat de Economica.net. Fuziunea constă în transferul activelor şi pasivelor societății Cernavodă Shipyard către Navrom Shipyard, societatea absorbită urmând să se dizolve fără lichidare.
Cristina Şomănescu - Dum, 22 aug. 2021, 08:32
Fuziune în grupul Navrom: Cernavodă Shipyard, care operează şantierul naval din Cernavodă, absorbită de Navrom Shipyard

Firmele Navrom Shipyard, specializată în construcţii şi reparaţii de nave, şi Cernavordă Shipyard, care operează şantierul naval din Cernavodă, fac parte din grupul Navrom.

Pe şantierul naval din Cernavodă se execută lucrări de reparaţii ale barjelor, remorcherelor, împingătoarelor, dar şi de construcţii noi (capace de barje, corpuri de nave noi, pontoane, pasarele de acces la navă, greifere). Şantierul naval este amplasat pe malul drept al Dunării, la kilometrul 298, la extremitatea dunăreană a Canalului Dunăre – Marea Neagră. Şantierul are ieşire la apă în acvatoriul portului Dobroport, prin cala de ridicare – lansare nave.

Motivația principală a fuziunii dintre cele două firme este integrarea și optimizarea activității economice a celor două societăți, se arată în proiectul de fuziune publicat recent în Monitorul Oficial.

Fuziunea dintre Navrom Shipyard şi Cernavodă Shipyard se realizează prin transferul întregului patrimoniu al societăţii absorbite către societatea absorbantă, cu majorare de capital social de 11.957.510 lei, prin raportarea activului net contabil al societății absorbite (Cernavodă Shipyard SRL) la raportul de schimb de 0,69997, reiese din proiectul de fuziune dintre cele două firme, consultat de Economica.net.

  • “Deoarece raportul de schimb este mai mic decât valoarea nominală a unei părți sociale la societatea absorbantă (de 10 lei/parte socială), iar capitalurile proprii ale societății absorbante sunt negative, nu se calculează primă de fuziune care să fie plătită de noii asociați pentru părțile sociale acordate de societatea absorbantă ca diferență dintre valoarea de emisiune și valoarea nominală a părților sociale”, se arată în proiectul de fuziune.

În urma fuziunii, Navrom Shipyard își va majora capitalul social cu suma de 11.957.510 lei, de la 9.109.500 lei la 21.067.010 lei, conform proiectului de fuziune.

Tranzacțiile societății Cernavodă Shipyard, care sunt preluate de societatea absorbantă ca efect al transferului integral al patrimoniului, vor aparține societății Navrom Shipyard de la data înregistrării operaţiunii de fuziune în Registrul Comerțului, se mai arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Proiectul de fuziune a fost întocmit în baza Hotărârii nr. 3 a Adunării Generale a Asociaților Navrom Shipyard din data de 19 martie 2020 şi în temeiul Hotărârii nr. 6 a asociatului unic al Cernavodă Shipyard din data de 3 noiembrie 2020.

Cernavodă Shipyhard SRL, deţinută de Compania de Navigaţie Fluvială Română Navrom SA Galaţi (CNFR Navrom), revine pe profit în anul 2020, după trei ani consecutivi în care a mers în pierdere.

Cernavodă Shipyhard SRL a închis anul 2020 cu profit net de peste 60.000 de lei, după ce în anul 2019 a avut pierdere netă de peste 1,44 milioane de lei.
Compania a avut afaceri nete de 11,74 de milioane de lei în anul 2020, cu aproape 21% mai mari decât cele realizate în anul 2019. Firma a avut un număr mediu de 58 de salariaţi în 2020, faţă de 60 de oameni – în 2019.

Navrom Shipyard, controlată de CNFR Navrom, a avut în 2020 afaceri nete cu peste 52% mai mari decât în 2019, dar şi pierderi nete de peste patru ori mai mari decât în 2019.

Navrom Shipyard a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de peste 27 de milioane de lei, cu peste 52% mai mari decât cele realizate în anul 2019. Compania merge în pierdere din anul 2017 încoace. În 2020 Navrom Shipyard a avut pierdere netă de 9,55 de milioane de lei, de peste patru ori mai mare decât cea înregistrată în anul 2019, potrivit bilanţurilor firmei, comparate de Economica.net. Navrom Shipyard a avut un număr mediu de 180 de salariaţi în anul 2020, cu 7 oameni în plus faţă de nivelul indicatorului din 2019, arată bilanţurile depuse la Finanţe.

Te-ar mai putea interesa și
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990....
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...