Fuziune în grupul Smithfield Romania pentru evitarea creşterii costurilor energiei şi de întreţinere: societăţile Maier Com şi Vericom 2001 vor fi absorbite de producătorul de mezeluri Elit

Producătorul de mezeluri Elit va fuziona prin absorbţie cu societăţile Maier Com şi Vericom 2001. Fuziunea se realizează prin transmiterea universală a patrimoniului firmelor Maier Com şi Vericom 2001 către Elit. În urma fuziunii, Maier Com şi Vericom 2001 îşi vor înceta existanţa, pierzându-şi personalitatea juridică şi se vor dizolva fără lichidare, urmând să fie radiate din Registrul Comerţului. Angajaţii firmelor Maier Com şi Vericom 2001 vor fi preluaţi de firma Elit, reiese din proiectul de fuziune obţinut de Economica.net. Cele trei societăţi implicate în fuziune fac parte din grupul Smithfield Romania, cel mai mare producător de carne de porc din ţara noastră.
Cristina Şomănescu - joi, 01 sept. 2022, 23:16
Fuziune în grupul Smithfield Romania pentru evitarea creşterii costurilor energiei şi de întreţinere: societăţile Maier Com şi Vericom 2001 vor fi absorbite de producătorul de mezeluri Elit

Elit, Maier Com şi Vericom 2001 fac parte din grupul Smithfield Romania, cel mai mare producător din piaţa românească a cărnii de porc.

Prin această fuziune asociaţii firmelor implicate urmăresc “asigurarea unei conduceri unice permanente, reducerea cheltuielilor administrative, evitându-se creşterea costurilor specifice (personal în diverse specialităţi, întreţinere spaţii, consumuri energetice suplimentare), asigurarea unui flux de numerar în măsură să permită achitarea în termen a obligaţiilor curente către bugetul de stat şi furnizori, precum și simplificarea evidenței primare și a evidenței contabile”, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Elit SRL e deţinută de compania Smithfield Romania SRL, cel mai mare producător de carne de porc din România.

Asociaţii firmei Smithfield Romania sunt Sfds Global Holdings cu 44.73701% din capitalul social al societăţii, Lavender Raven cu 28.07499% din capitalul social al firmei şi Smithfield Europe care deţine 27.188% din afacere, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de specialitate Termene. Cele trei firme care deţin Smithfield Romania sunt înregistrate în Olanda.

Elit a încheiat al doilea an de pandemie Covid-19 cu cifră de afaceri şi profitabilitate mai mari decât cele din anul 2020.

Producătorul de mezeluri Elit SRL a realizat afaceri nete de 637,45 de milioane de lei în anul 2021, cu 2,96% mai mari decât cele obţinute în anul 2020. Elit a avut marjă de profit net de 9,4% în anul 2021, cu 0,5 puncte procentuale mai mare decât cea obţinută în anul 2020. Elit a lucrat cu un număr mediu de 1.835 de angajaţi pe statele de plată pe parcursul anului 2021, în scădere cu 13 oameni faţă de valoarea indicatorului din anul 2020.

Societăţile care urmează să fie absorbite sunt deţinute indirect şi direct de Smithfield România.

Maier Com SRL e deţinută de Elit cu 99.9996% din capitalul social şi de Smithfield Romania cu 0.0004% din capitalul social al firmei, conform datelor obţinute de Economica.net din proiectul de fuziune.

Maier Com a încheiat al doilea an de pandemie Covid-19 cu cifră de afaceri netă de 31,81 de milioane de lei, în creştere nesemnificativă faţă de cea obţinută în anul 2020. Maier Com a avut marjă de profit net de 7,7% în al doilea an al crizei sociale şi economice generate de măsurile luate de guvern pentru stăvilirea îmbolnăvirilor de Covid-19, cu peste 3 puncte procentuale mai mică decât cea realizată în anul 2020, arată analiza Economica.net pe baza bilanţurilor societăţii.
Maier Com a lucrat cu un număr mediu de 94 de angajaţi pe statele de plată în anul 2021, cu 14 oameni în plus faţă de nivelul indicatorului din anul 2020.

Asociaţii firmei Vericom 2001 SRL sunt societăţile Elit cu o cotă de 80% din afacere şi Smithfield Romania – cu 20% din capitalul social al firmei, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Vericom 2001 a avut cifră de afaceri netă de peste 48 de milioane de lei în anul 2021, cu 7,8% mai mică decât cea obţinută în anul 2020. Producătorul de mezeluri a avut marjă de profit net de 12,8% în anul 2021, cu peste 2 puncte procentuale mai mare decât cea realizată în anul 2020, arată analiza Economica.net pe baza bilanţurilor societăţii. Vericom 2001 a lucrat cu un număr mediu de 115 angajaţi pe parcursul anului 2021, în scădere cu 4 oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2020.

Detaliile fuziunii

Elit preia toate activitățile și operațiunile în desfăşurare ale societăților absorbite, “acestea urmând a se derula în spațiile puse la dispoziție de societatea absorbantă, iar personalul societăților absorbite va fi preluat de către societatea absorbantă”, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
Fuziunea nu va avea ca efect majorarea capitalului social al firmei Elit, ci doar majorarea activului și pasivului acesteia, conform proiectului de fuziune.

Data definitivării fuziunii este ultima zi a lunii în care fuziunea va fi înregistrată efectiv în Registrul Comerţului, ca urmare a constatării legalităţii acesteia de către instanţa competentă, reiese din proiectul de fuziune obţinut de Economica.net.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Trebuie să ajungem să-i premiem pe acei care prin modul în care consumă energie ajută şi Sistemul Energetic Naţional
Burduja: Trebuie să ajungem să-i premiem pe acei care prin modul în care consumă energie ajută şi Sistemul Energetic ...
Cei care prin modul în care consumă energie ajută şi Sistemul Energetic Naţional ar trebui premiaţi şi vrem să facem un cadru corect, în care şi participanţii la sector şi consumatorii......
Gilles Le Borgne, înlocuit de Philippe Krief în grupul Renault. Efecte și la Dacia
Gilles Le Borgne, înlocuit de Philippe Krief în grupul Renault. Efecte și la Dacia
Grupul francez Renault, din care face parte și Dacia, a anunțat o schimbare importantă la nivel înalt. CEO-ul Alpine ...
Boloș: Nu am purtat discuții la Ministerul Finanțelor pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% și nici pentru majorarea TVA din 2025
Boloș: Nu am purtat discuții la Ministerul Finanțelor pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% și nici pentru ...
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susţine că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii ...
Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, a primit trei ani şi şase luni de închisoare în „Dosarul diamantelor”
Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, a primit trei ani şi şase luni de închisoare în „Dosarul diamantelor”
Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a fost condamnat miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ...