Gigantul financiar La Banque Postale intră în România

Grupul francez Natixis negociază cu La Banque Postale fuziunea dintre subsidiarele lor imobiliare, AEW Europe şi Ciloger. În România, grupul francez deţine prin intermediul AEW Europe clădirea de birouri America House şi centrul comercial Promenada Tîrgu Mureş.  
Andrada Ghira - joi, 25 feb. 2016, 09:34
Gigantul financiar La Banque Postale intră în România

Grupurile Natixis şi La Banque Postale au anunţat într-un comunicat de presă comun că negociază termenii fuziunii dintre companiile de imobiliare. Fuziunea dintrele cele două subsidiare duce la formarea unui grup de investiţi cu active în administrare de 23 de miliarde de euro, şi ar ajunge al treile cel mai mare manager de proprietăţi retail de pe piaţa franceză. 

AEW Europe a cumpărat în 2007 clădirea de birouri America House de la Gloce Trade Center (GTC), pentru suma de 120 de milioane de euro. Tot în acel an, AEW Europe a cumpărat cu 90 de milioane de euro centrul coamercial Promenda din Tîrgu Mureş de la belgienii de a BelRom. Datele financiare de la sfârşitul lunii septembrie 2015 arată că valorea portofoliului AEW Europe în România a fost de 136 de milioane de euro. Afacerile centrului comercial din Tîrgu Mureş au fost în 2014 de 6,1 milioane de euro. 

Proprietarii Ciloger sunt La Banque Postale (90%) şi CNP Assurances (10%), iar AEW Europe este deţinută de Natixis Global Asset Management (60%) şi CDC Group (40%). Înainte de finalizarea fuziunii, Natixis Global Asset Management va cumpăra partea CDC Group în AEW Europe. La finalizare, La Banque Postale va deţine 40% din AEW Europe. 

La Banque Postale este o subsidiară a Le Groupe La Poste, cu activităţi pe pieţele bancare, de asigurări şi de gestionare a activelor. Ciloger a fost fondată în 1984 şi este compania care se ocupă demanagementul activelor. La 31 martie 2015, valoarea activelor imobiliare administrate a fost de 4,5 miliarde de euro. 

AEW Europe este unul dintre principalii administratori de proprietăţi şi investiţii imobiliare din Europa şi are active în administare de 18,1 miliarde de euro, la sfârşitul lui 2015. 

Natixis face parte din grupul BPCE, al doilea cel mai mare grup bancar din Franţa, cu 35 de milioane de clienţi în cele două reţele bancare, Banque Populaire şi Caisse d’Espargne. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, anunță că a schimbat modul de derulare a proiectelor de acest fel....
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de data de 1 mai prevăzută într-un acord cu ...
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial de azi un Ordin care schimbă regulile pe baza cărora orașele ...