1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Fuziune pe piaţa restaurantelor. Bistro Ateneu îşi uneşte interesele cu Relais & Châteaux Le Bistrot Francais

Grupul Le Manoir, condus de Cristian Preotu, anunță fuziunea restaurantelor bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français și Bistro Ateneu. Noul local creat în urma unirii celor două proprietăți va funcționa în clădirea Galleron, cea care a găzduit, în ultimii doi ani, Relais & Châteaux Le Bistrot Français, va purta numele de Bistro Ateneu și va fi, în continuare, afiliat rețelei Relais & Châteaux.

20 aug, 2019 | | ECONOMICA.net

Bucătăria restaurantului operat de familia Preotu va fi condusă de către Alexandru Dumitru, desemnat, în iunie 2019, Cheful Anului, de către Gault&Millau Romania, iar echipa va include profesioniști din ambele localuri.

Grupul Le Manoir întrerupe, astfel, colaborarea cu consultantul francez Sebastien Gravé și cu cheful coordonator Sorin Miftode.

Cătălin Grancea, Maître de Maison Relais & Châteaux Le Bistrot Français, începând cu anul 2015, și Octavian Gruianu, șef somelier al aceluiași local, își vor păstra funcțiile în cadrul noului proiect.

„Intrăm în această etapă alături de o echipă unită de o viziune comună: să transformăm experiența pe care o oferim oaspeților într-una memorabilă, în care să se simtă autenticitatea, spiritul local, pasiunea pentru tot ceea ce este bun și frumos, precum și implicarea fiecăruia dintre noi. Prin urmare, investiția în talente rămâne o prioritate pentru noi, deoarece avem nevoie de cei mai buni profesioniști, care să înțeleagă și să asimileze valorile noastre și ale asociației Relais & Châteaux”, afirmă Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Modificarea face parte din planul de afaceri al grupului Le Manoir, ce a urmărit încă de la intrarea pe piața de HoReCa, dezvoltarea unui local puternic, care să devină una dintre cele mai prestigioase proprietăți.

„De la început, din 2014, am muncit și am evoluat cu consecvență. Ne-am construit o echipă puternică de profesioniști pasionați - Maître d’, ospătari, somelieri, bucătari -, în a căror educație am investit încontinuu. Am selectat proprietatea ideală, casa Galleron, a cărei poveste este în linie cu valorile noastre, și am amenajat-o într-un mod cald, elegant, care să ne reprezinte, îmbogățind-o cu o colecție de artă, de la cei mai apreciați pictori clasici români. Ne-am creat o cramă impresionantă, ce ne-a adus 6 premii Wine Spectator, dintre care 3 Best Of Award of Excellence, și care numără acum peste 900 de etichete de vinuri din întreaga lume, am dezvoltat relații și parteneriate cu unii dintre cei mai respectați producători ai lumii și am pus România pe harta Relais & Châteaux”, declară Cristian Preotu.

Relais & Châteaux Bistro Ateneu a fost deschis în noua formulă pe 19 august. De asemenea, pentru a-și întări angajamentul față de gastronomia românească, restaurantul va găzdui constant cine la patru mâini, având ca invitați chefi extrem de apreciați și valoroși, din rețeaua Relais & Châteaux. Astfel, profesioniști din întreaga lume, cunoscuți pentru viziunea lor culinară, vor descoperi România, produsele și artizanii locali și ne vor prezenta câteva dintre ingredientele lor favorite

Pentru noul restaurant, Relais & Châteaux Bistro Ateneu, Le Manoir previzionează o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro, cu peste 30% mai mare decât valoarea înregistrată în 2018 de către Relais & Châteaux Le Bistrot Francais.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO