1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Fuziunea dintre Bursa de Valori Bucureşti şi Sibex, aprobată de Tribunal. Procesul va fi implementat la 1 ianuarie

Tribunalul Bucuresti - Secţia a VI-a civilă a admis joi cererea privind fuziunea prin absorbţie dintre BVB, în calitate de societate absorbantă, şi Sibex - Sibiu Stock Exchange, în calitate de societate absorbită, şi a dispus înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor privind fuziunea, a anunţat Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

17 dec, 2017 | News.ro

"Această aprobare permite astfel celor două societăţi ca, în perioada următoare, să finalizeze toţi paşii procedurali şi operaţionali necesari implementării fuziunii", arată un anunţ al BVB.

Astfel, după aprobarea fuziunii dintre BVB şi Sibiu Stock Exchange (Sibex), România are o singură bursă.

"Conform Proiectului de fuziune aprobat în Adunările Generale Extraordinare ale Acţionarilor BVB, respectiv Sibex, din data de 12 aprilie 2017, respectiv 20 aprilie 2017, data implementarii fuziunii (data la care fuziunea îşi va produce efectele) este stabilită ca fiind prima zi a lunii calendaristice următoare lunii calendaristice în care Tribunalul competent aprobă fuziunea. În acest sens, data implementarii fuziunii este 1 ianuarie 2018", se precizează în anunţ.

Ca urmare a fuziunii, Sibex, ca societate absorbită, va fi radiată din evidenţele Oficiului Registrului Comerţului, precum şi din orice alte registre, ca efect al dizolvării fără intrare în lichidare şi preluării întregului sau patrimoniu de către BVB.

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care sunt în cea mai mare parte societăţi de investiţii financiare, au aprobat în  luna aprilie, în adunarea generală, fuziunea prin absorbţie cu Bursa Sibex din Sibiu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO