1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Fuziunea dintre Immofinanz şi CA Immo, amânată pentru 2018

Dezvoltatorii imobilari Immofinanz şi CA Immo, ambii prezenţi pe piaţa românească, au anunţat anul acesta intenţia de a fuziona. Planul a fost amânat pentru 2018, arată cel mai recent raport financiar al Immofinanz. 

20 dec, 2016 | | ECONOMICA.net

"Immofinanz G a anunţat o modificare a calendarului preliminar pentru fuziunea cu CA Immobilien Anlagen AG. Motivul se datorează vânzării planificate a portofoliului de proprietăţi din Rusia, care este o condiție pentru fuziunea dintre cele două companii. Consiliul de Supraveghere și Consiliul de Administraţie al Immofinanz au decis să programeze o perioadă mai lungă decât cea luată în considerare iniţial pentru procesul de vânzare a proprietăților rusești. Recenta stabilizare a economiei din Rusia a contribuit la această decizie", se arată în anunţul companiei. 

Un proces de licitare structurat pentru vânzarea centrelor comerciale din Moscova deţinute de Immofinanz este programat să demareze la începutul anului 2017. Conform estimărilor actuale, tranzacția ar trebui să închidă tot anul viitor. 

"Discuțiile detaliate de fuziune între Immofinanz și CA Immo vor fi reprogramate după vânzarea portofoliului rus al Immofinanz. Între timp, Immofinanz se va pregăti pentru fuziunea planificată. Ședințele acționarilor pentru votarea cu privire la fuziune sunt așteptate să aibă loc în 2018", se mai arată în anunţul companei. 

Immofinanz are cinci centre comerciale în Moscova şi în apropierea oraşului, evaluate la 1,07 miliarde de euro. De centrele comerciale ale Immofinanz în Mosova s-a arătat interesat miliardarul rus Boris Mints, care deţine O1 Group, şi care şi-a vândut participaţia de 26% din CA Immo către Immofinanz, pentru ca cele două companii austriece să poată fuziona.  

În primele două trimestre din acest an, Immofinanz a înregistrat o pierdere de 154,5 milioane de euro, de la un profit de 133,2 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, în mare parte datorită scăderii veniturilor in chirii şi a reducerii valorii proprietăţilor din Rusia. 

Veniturile operaţionale cu crescut cu 28 la 87,6 milioane de euro.

La sfârşitul lunii octombrie 2016, Immofinanz avea un portofoliu de 351 de proprietăţi imobiliare, evaluate la 5,24 miliarde de euro. În România, compania deţine 76 de proprietăţi cu o valoare de 853,2 milioane de euro. 

CITEŞTE ŞI Se naşte un gigant imobiliar în Europa Centrală şi de Est: Immofinanz şi CA Immo vor să fuzioneze

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO