Fuziunea Fiat-Chrysler: Unele modele americane ar putea să dispară – WSJ

Conducerea Fiat SpA va trebui să regândească rolurile brandurilor companiei în momentul unirii complete cu Chrysler Group LLC, începând cu dispozitivele pentru brandurile Chrysler şi Dodge din Statele Unite, potrivit unui articol apărut, marţi, în publicaţia americană 'Wall Street Journal' (WSJ).
Economica.net - mar, 14 ian. 2014, 10:43
Fuziunea Fiat-Chrysler: Unele modele americane ar putea să dispară - WSJ

Brandul Chrysler şi-a suspendat planul de a produce în viitorul apropiat un model mini, denumit Chrysler 100, preferând să se concentreze pe actualul portofoliu alcătuit din trei modele, a explicat Al Gardner, care în noiembrie a preluat funcţia de director general al acestui brand.

Şeful Fiat, Sergio Marchionne, a sugerat că noua companie va reduce suprapunerile care există între brandurile Chrysler şi Dodge.

Modelul Town & Country este unul dintre minivanurile lansate de grupul Chrysler, iar celălalt este Dodge Caravan. Marchionne a avertizat că doar unul dintre aceste modele va fi în continuare fabricat, deoarece în ultimii ani cererea pentru minivanuri a scăzut pentru că familiile au optat pentru SUV-uri.

Marchionne a afirmat că Chrysler urmează să ia o decizie finală privind locul unde va fi fabricată următoarea generaţie de minivanuri în acest trimestru, în condiţiile în care actualele modele sunt realizate la fabrica Chrysler din Windsor, Ontario.

Anul trecut, vânzările modelelor Chrysler au scăzut cu 2%, la 302.492 de vehicule.

Săptămâna trecută, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a plasat sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare ratingul ‘Ba3’ atribuit grupului auto italian Fiat, după ce acesta a anunţat că va prelua totalitatea acţiunilor la constructorul american Chrysler Group LLC.

Tranzacţia de 4,35 miliarde de dolari în urma căreia Fiat va prelua pachetul de 41,5% din acţiunile Chrylsler deţinută de fondul Veba ‘va slăbi în mod semnificativ poziţia de lichiditate a Fiat într-un moment în care compania are în continuare un flux de lichidităţi negativ’, a declarat vicepreşedintele Moody’s, Falk Frey.

Moody’s a precizat că procedura de revizuire se va concentra pe impactul preluării restului acţiunilor Chrysler asupra profilului de lichiditate al Fiat în următoarele 12 – 18 luni, precum şi asupra performanţelor operative ale grupului Fiat în exerciţiul fiscal 2013.

Fiat a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Chrysler în 2009 şi la începutul acestui an a anunţat că va prelua şi participaţia de 41,5% din acţiunile Chrysler deţinută de un fond de asigurări de sănătate pentru pensionari controlat de influentul sindicat United Auto Workers.

Sergio Marchionne speră că, prin preluarea Chrysler, compania va rivaliza cu General Motors şi Volkswagen AG.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody's a îmbunătăţit luni la "Baa3" ratingul pe termen lung atribuit companiei naţionale de transport a energiei electrice ...
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, ar putea ajuta la finanţarea proiectului Arctic LNG 2 al firmei ruse ...
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Guvernul ceh a anunţat miercuri o înăsprire a controalelor şi restricţiilor sanitare, ca răspuns la o recrudescenţă ...