Fuziunea Fiat-Chrysler: Unele modele americane ar putea să dispară – WSJ

Conducerea Fiat SpA va trebui să regândească rolurile brandurilor companiei în momentul unirii complete cu Chrysler Group LLC, începând cu dispozitivele pentru brandurile Chrysler şi Dodge din Statele Unite, potrivit unui articol apărut, marţi, în publicaţia americană 'Wall Street Journal' (WSJ).
Economica.net - mar, 14 ian. 2014, 10:43
Fuziunea Fiat-Chrysler: Unele modele americane ar putea să dispară - WSJ

Brandul Chrysler şi-a suspendat planul de a produce în viitorul apropiat un model mini, denumit Chrysler 100, preferând să se concentreze pe actualul portofoliu alcătuit din trei modele, a explicat Al Gardner, care în noiembrie a preluat funcţia de director general al acestui brand.

Şeful Fiat, Sergio Marchionne, a sugerat că noua companie va reduce suprapunerile care există între brandurile Chrysler şi Dodge.

Modelul Town & Country este unul dintre minivanurile lansate de grupul Chrysler, iar celălalt este Dodge Caravan. Marchionne a avertizat că doar unul dintre aceste modele va fi în continuare fabricat, deoarece în ultimii ani cererea pentru minivanuri a scăzut pentru că familiile au optat pentru SUV-uri.

Marchionne a afirmat că Chrysler urmează să ia o decizie finală privind locul unde va fi fabricată următoarea generaţie de minivanuri în acest trimestru, în condiţiile în care actualele modele sunt realizate la fabrica Chrysler din Windsor, Ontario.

Anul trecut, vânzările modelelor Chrysler au scăzut cu 2%, la 302.492 de vehicule.

Săptămâna trecută, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a plasat sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare ratingul ‘Ba3’ atribuit grupului auto italian Fiat, după ce acesta a anunţat că va prelua totalitatea acţiunilor la constructorul american Chrysler Group LLC.

Tranzacţia de 4,35 miliarde de dolari în urma căreia Fiat va prelua pachetul de 41,5% din acţiunile Chrylsler deţinută de fondul Veba ‘va slăbi în mod semnificativ poziţia de lichiditate a Fiat într-un moment în care compania are în continuare un flux de lichidităţi negativ’, a declarat vicepreşedintele Moody’s, Falk Frey.

Moody’s a precizat că procedura de revizuire se va concentra pe impactul preluării restului acţiunilor Chrysler asupra profilului de lichiditate al Fiat în următoarele 12 – 18 luni, precum şi asupra performanţelor operative ale grupului Fiat în exerciţiul fiscal 2013.

Fiat a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Chrysler în 2009 şi la începutul acestui an a anunţat că va prelua şi participaţia de 41,5% din acţiunile Chrysler deţinută de un fond de asigurări de sănătate pentru pensionari controlat de influentul sindicat United Auto Workers.

Sergio Marchionne speră că, prin preluarea Chrysler, compania va rivaliza cu General Motors şi Volkswagen AG.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față de ce se întâmplă pe piețele din Europa, dar lucrurile se vor schimba în......
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat săptămâna aceasta că primele tramvaie turcești din comanda de 21 de garnituri ...
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor – analiză
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor ...
O depreciere mai accentuată a leului nu ar pune presiune pe împrumuturile în valută, aşa cum s-a întâmplat în criza ...