Fuziunea Publicis-Omnicom: PepsiCo şi Coca-Cola devin clienţii aceleiaşi companii de publicitate

Fuziunea dintre Publicis Groupe şi Omnicom Group nu va crea doar cel mai mare grup de publicitate din lume, ci va face ca mari companii rivale precum PepsiCo şi Coca-Cola să împartă aceeaşi companie de advertising, relatează Bloomberg.
Economica.net - mar, 30 iul. 2013, 18:31
Fuziunea Publicis-Omnicom: PepsiCo şi Coca-Cola devin clienţii aceleiaşi companii de publicitate

Compania nou formată va avea vânzări de 23 de miliarde de dolari şi va reuni un număr mare de clienţi cu operaţiuni globale, astfel că se va afla în situaţia de a realiza campanii pentru companii concurente.

Situaţia este tot mai des întâlnită în domeniul publicităţii, iar tranzacţia scoate în evidenţă posibilele conflicte de interese care sunt provocate de o piaţă consolidată.

Împreună, Publicis şi Omnicom vor avea cel mai mare buget pentru media, ceea ce îi va permite să cumpere spaţii publicitare în domeniul televiziunii, printului şi Internetului în condiţii avantajoase. Acest fapt va fi în beneficiul clienţilor, care vor miza pe aşa-numitele „ziduri chinezeşti” în cadrul companiei de publicitate, care să le asigure secretul campaniilor publicitare.

Directorul general al Omnicon, John Wren, şi cel al Publicis, Maurice Levy, care vor conduce împreună noua companie, au declarat în această săptămână că clienţii lor mari nu sunt îngrijoraţi în privinţa conflictelor de interese.

Coca-Cola şi PepsiCo, cei mai mari producători de băuturi răcoritoare la nivel mondial, vor fi doui dintre cei mai cunoscuţi competitori care vor deveni clienţii companiei de publicitate rezultate în urma fiziunii.

Pepsi a lansat ofensiva împotriva Coke în anii ’70, când prin campania Pepsi Challenge a oferit consumatorilor mostre ale ambelor băuturi.

Între cele mai importante campanii publicitare ale Coca-Cola se numără „Coke is it!” şi „Always Coca-Cola”.

Purtătorii de cuvânt ai PepsiCo şi Coca-Cola nu au fost dispuşi să comenteze.

Cheltuielile cu publicitatea la nivel mondial ar putea creşte cu 5% anul viitor, la 43,9 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare a pieţei ZenithOptimedia, care aparţine Publicis.

Publicis Groupe, din Franţa, şi Omnicom, din SUA, au convenit să fuzioneze printr-o tranzacţie exclusiv prin schimb de acţiuni. Acţionarii fiecăreia dintre cele două companii vor deţine aproximativ 50% din noua entitate, care se va numi Publicis Omnicom Group.

Companiile au împreună o valoare combinată pe bursă de 35 miliarde de dolari şi venituri cumulate de 23 miliarde de dolari, anul trecut.

Alianţa va aduce sub acelaşi acoperiş agenţii precum BBDO Worldwide (Omnicom), Leo Burnett şi Saatchi & Saatchi (ambele Publicis), sporind prezenţa pe toate pieţele importante.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul a suplimentat bugetul pentru subvențiile acordate culturilor de legume în spaţii protejate cu banii necheltuiți pentru subvenția acordată culturilor de plante aromatice
Guvernul a suplimentat bugetul pentru subvențiile acordate culturilor de legume în spaţii protejate cu banii necheltuiți ...
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat că în ședința Guvernului ...
România primește ajutor din partea Italiei, Elveției, Austriei, Germaniei, Ungariei, Poloniei și OMS pentru lupta împtriva pandemiei
România primește ajutor din partea Italiei, Elveției, Austriei, Germaniei, Ungariei, Poloniei și OMS pentru lupta împtriva ...
România primeşte ajutor din mai multe state europene - Italia, Elveţia, Austria, Germania, Ungaria, Polonia - şi din ...
Prima emisiune de obligațiuni BRK Financial Group intră la tranzacționare pe 26 octombrie
Prima emisiune de obligațiuni BRK Financial Group intră la tranzacționare pe 26 octombrie
Prima emisiune de obligaţiuni a BRK Financial Group (BRK) intră la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de ...