1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Extern

G20 salută proiectul de uniune bancară din cadrul zonei euro

Proiectul unei uniuni bancare în Europa este salutat de G20, reunit luni într-un summit la Los Cabos, în Mexic, şi figurează în proiectul de comunicat final care va fi publicat marţi la încheierea reuniunii, a declarat luni preşedinţia franceză, citată de AFP.

19 iun, 2012 | Mediafax


"Declaraţia finală menţionează demersurile care sunt întreprinse către uniunea bancară" în zona euro şi către "o stabilitate financiară sporită", a declarat această sursă.

Proiectul de comunicat final al G20 "care menţionează această uniune bancară este semnat de toţi membri zonei euro", a insistat sursa, adăugând că acest comunicat aminteşte de asemenea "mecanismele de solidaritate" din cadrul zonei euro.

Întrebată de presă cu privire la modalităţile tehnice ale acestor măsuri, aceeaşi sursă a precizat că G20 nu este locul "unde să se hotărască" asemenea modalităţi.

Preşedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy şi cel al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso au afirmat anterior că Uniunea Europeană şi zona euro muncesc din greu la rezolvarea crizei datoriilor suverane de pe continent, făcând din uniunea bancară "prioritatea" lor.

Conform acestora, G20 va "susţine şi încuraja" în declaraţia sa finală eforturile europenilor şi ale zonei euro pentru remedierea crizei.

Barroso: Europenii nu au venit la summitul G20 pentru a primi lecţii în materie de democraţie

Liderii europeni nu au venit la summitul G20 din Los Cabos (Mexic) pentru a primi lecţii în materie de democraţie, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, citat de AFP.

"Sincer vorbind, nu am venit aici pentru a primi lecţii în materie de democraţie sau despre gestionarea economiei", a spus Barroso, remarcând că nu toate ţările din cadrul G20 sunt democratice.

Europenii sunt supuşi presiunilor partenerilor din cadrul G20 să ia măsuri urgente pentru gestionarea crizei din zona euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO