G8 lansează o ‘Nouă Alianţă’ contra sărăciei

G8 (grupul celor mai industrializate ţări - SUA, Rusia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Canada şi Japonia), reunit vineri şi sâmbătă la Camp David (SUA) s-a angajat să lanseze o 'Nouă Alianţă' menită să permită ieşirea din sărăcie a 50 de milioane de persoane în următorii zece ani.
Economica.net - Dum, 20 mai 2012, 08:19
G8 lansează o 'Nouă Alianţă' contra sărăciei

Alături de parteneri africani, progresul nostru a fost notabil, în zece ani, estimează declaraţia finală a G8 privind securitatea alimentară, citată de AFP.

Reangajându-ne să lucrăm împreună pentru a reduce sărăcia, sarcina noastră este să promovăm schimbarea care poate să pună capăt sărăciei, investind în creşterea în Africa, amplificând rolul şi succesul ei în economia mondială, arată comunicatul.

Ne angajăm astăzi să lansăm o Nouă Alianţă pentru securitate alimentară şi nutriţie, care va permite să facă să iasă din sărăcie 50 de milioane de persoane în următorii zece ani prin investiţii în proiecte ale tuturor ţărilor vizate, prin recurgerea la capitaluri private sau prin stimulente pentru inovare.

Această Nouă Alianţă trebuie să fortifice rolul Uniunii Africane şi trebuie făcută responsabilă în faţa poporului african, a indicat într-un comunicat pentru AFP Henry Malumo, coordonator pentru Africa al ActionAid’s International.

O Nouă Alianţă doar cu guverne şi întreprinderi nu are nicio şansă de succes. Ţăranii, cooperativele şi organizaţiile neguvernamentale trebuie să fie o parte indispensabilă a acestui efort, a spus el.

Katie Campbell, responsabilă a ActionAid SUA, a indicat că G8 a oferit cuvinte călduroase fără să promită nimic altceva decât menţinerea angajamentelor financiare ale summitului de la Aquila (Italia) dedicat securităţii alimentare din iulie 2009 (20 de miliarde de dolari).

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...