1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Gabriel Dumitraşcu va fi noul administrator special la Hidroelectrica

Actualul şef al OPSPI, partea ce revine Departamentului pentru Energie, este propunerea statului şi are mandat să scoată Hidroelectrica din insolvenţă şi să o listeze la bursă, în iunie

28 feb, 2014 | | ECONOMICA.net

Gabriel Dumitraşcu, şef al OPSPI, parte a Departamentului pentru Energie, condus de ministrul Constantin Niţă, va fi noul administrator special al Hidroelectrica, au spus surse, pentru ECONOMICA.NET. Dumitraşcu este propunerea acţionarului majoritar, statul, în AGA ce se va ţine azi, ora 15.00. Propunerea lui Dumitraşcu pentru postul de administrator special a fost confirmată, pentru Hotnews, şi de Remus Borza, administratorul judiciar al companiei.

Cel mai probabil, Dumitraşcu îşi va păstra şi postul de la OPSPI.

Reamintim că în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, Hidroelectrica s-a întors exact la situaţia în care se află pe 25 iunie 2013, adică în insolvenţă. Astfel, în mod automat Remus Borza a revenit la Hidroelectrica în calitate de administrator judiciar, iar consiliul de supraveghere a fost dizolvat. Problema era în privinţa administratorului special, deoarece în perioada insolvenţei această funcţie o deţinea Ioan Mihăila. Acesta se află în arest, fiind inculpat în cazul mitei de 1,4 milioane de euro de la Hidroelectrica.

Dumitraşcu este cel ce s-a ocupat cu listarea pe bursă a companiilor de stat. Potrivit surselor, mandatul lui de la Hidroelectrica va avea ca principal scop listarea companiei , în iunie. Pentru aceasta, Hidroelectrica trebuie să iasa, mai întâi, din insolvenţă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO