Gabriel Resources şi-a redus pierderile anul trecut, la 16,7 milioane dolari canadieni

Gabriel Resources a raportat pentru anul trecut o pierdere de 16,7 milioane de dolari canadieni (12,8 milioane euro), mai mică decât rezultatul negativ de 23,8 milioane de dolari canadieni (18,3 milioane euro) înregistrată în 2010, potrivit datelor publicate joi de compania canadiană.
Economica.net - joi, 15 mart. 2012, 21:00
Gabriel Resources şi-a redus pierderile anul trecut, la 16,7 milioane dolari canadieni

Pierderea netă reflectă compensaţii în acţiuni şi costuri corporatiste de 18,7 milioane de dolari canadieni (14,4 milioane euro), care au fost atenuate de contribuţia pozitivă a variaţiilor de curs valutar şi a dobânzilor, care a însumat 2,2 milioane dolari canadieni (1,7 milioane euro).

La sfârşitul anului trecut, lichidităţile companiei se ridicau la 135,5 milioane de dolari canadieni (104,3 milioane euro).

În trimestrul patru, pierderile companiei au fost de 8,4 milioane de dolari canadieni (6,4 milioane euro), faţă de 9,5 milioane de dolari canadieni (7,3 milioane euro) în intervalul similar din 2010.

Compania deţine 80,69% din capitalul social al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), care dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană. Statul român deţine 19,31% din acţiuni, prin Minvest Deva.

„Continuăm să colaborăm îndeaproape cu guvernul de la Bucureşti, pentru autorizarea şi construcţia primei mine moderne din România. În următoarele luni aşteptăm recomandarea Comitetului pentru Analiză Tehnică”, a declarat Jonathan Henry, preşedinte şi director executiv al Gabriel Resources.

Compania este în curs de actualizare a estimărilor privind costurile de capital şi operaţionale necesare finalizării dezvoltării proiectului, în concordanţă cu concluziile discuţiilor cu Guvernul privind proprietatea asupra proiectului şi redevenţele.

Astfel, Gabriel Resources aşteaptă ca Guvernul să clarifice dacă majorarea de la 4% la 8% a redevenţei pentru metale preţioase se aplică şi în cazul proiectului Roşia Montană, dezvoltat în parteneriat cu statul.

În spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...