1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Gabriela Firea: Fuziunea unor companii municipale e necesară în această perioadă, ca să restrângem cheltuielile

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că în urma unor fuziuni între companiile municipale, din totalul de 21 vor rămâne 13 societăţi comerciale, fiind necesară o restrângere a cheltuielilor, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

10 apr, 2020 | ECONOMICA.net

„Vreau să vă anunţ că dintre cele 21 de companii înfiinţate de către Primăria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin fuziune şi absorbţie vom rămâne, deocamdată, cu 13 companii, deoarece este nevoie ca după această perioadă de pandemie să restrângem cheltuielile, să mai restrângem din activităţile care nu sunt esenţiale. Bugete impresionante să meargă în continuare către Sănătate, de asemenea către domeniul social şi către serviciile de utilitate publică. Nu renunţăm la acele domenii de activitate în totalitate, dar ele se vor regăsi, ca departamente sau divizii, în cadrul companiilor care vor absorbi activitatea celorlalte. Nu este o renunţare la ideea de a înfiinţa companii municipale, ci este o reducere a acestora, având în vedere contextul economic şi social care va deriva în urma pandemiei de coronavirus", a spus edilul general, în debutul şedinţei de Consiliu General al Capitalei.

Opt companii municipale ar urma să fuzioneze, prin absorbţie, cu alte cinci societăţi comerciale ale PMB, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute, vineri, de către Consiliul General al Capitalei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO