1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Gabriela Firea susţine deschiderea parcurilor şi cimitirelor din 15 mai, dar nu şi a creşelor, grădiniţelor sau a instituţiilor after school

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că va pleda pentru redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor după data de 15 mai, ea spunând că nu va susţine pentru moment redeschiderea creşelor, a grădiniţelor sau a instituţiilor de tip after school. Potrivit News.ro, Firea susţine ideea ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu copiii.

03 mai, 2020 | ECONOMICA.net

„Din punctul meu de vedere, voi propune acest lucru Comitetului Municipal pentru situaţii de urgenţă, atât redeschiderea parcurilor cât şi a cimitirelor, în ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună. (...) Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile pentru că oameni au înţeles că nu e în avantajul lor să se reunească în grupuri sau să meargă în zona locurilor de joacă, iar pentru copii e mai dificil să-i obligi să ţină distanţa socială”, a declarat Gabriela Firea duminică, într-o intervenţie la Digi 24. 

Aceasta a spus că oamenii vor fi sfătuiţi să aibă „propriul program” în parc, să nu stea la cozi pentru a cumpăra diverse alimente sau băuturi în parc, potrivit News.ro.
 
„Succesul nostru ar fi deplin dacă ne-am concentra şi pe testarea populaţiei, nu vom şti câte cazuri de îmbolnăviri sunt decât dacă se fac teste şi nu doar în Bucureşti” a afirmat Gabriela Firea.
 
Întrebată care ar fi situaţia creşelor, Firea consideră că redeschiderea acestora „este un risc foarte mare” pe care nu şi-l asumă , precizând că nu susţine redeschiderea acestor creşe.
 
Firea mai susţine ideea ca unul dintre părinţi să poată rămâne acasă cu copiii şi ca acesta să fie plătit.
 
„Eu nu pledez să se redeschidă nici creşele, nici grădiniţele, nici acele centre after school, ci pledez ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu copiii”, a precizat primarul general.
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO