1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Gabriela Firea: voi solicita Guvernului, din nou, trecerea Centurii oraşului la PMB

Traficul din Capitală este afectat puternic de lipsa unei Centuri moderne, care ar reduce vizibil aglomerația, însă Centura nu se află în administrarea Primariei Capitalei, a declarat luni primarul general Gabriela Firea, care a menționat că va solicita din nou trecerea centurii de la CNAIR la PMB.

09 dec, 2019 | ECONOMICA.net

"De câteva zile a început cea mai aglomerată perioadă a anului: luna sărbătorilor de iarnă. Am convocat Comandamentul pentru Trafic la Primăria Capitalei pentru a verifica măsurile luate deja pentru fluidizarea circulației, precum și pentru a preveni blocajele si a reduce aglomerația", a declarat luni Gabriela Firea.

Potrivit ei, în Bucureşti circulă zilnic aproximativ 1,6 milioane de autovehicule, la care se adaugă alte sute de mii de maşini din alte judeţe. "În perioada Sărbătorilor traficul în Capitală creşte cu 20-25 %, deoarece, pe lângă bucureştenii şi instituţiile care se pregătesc pentru finalul de an, în Bucureşti vin oameni din toată ţara, în căutarea cadourilor potrivite de Crăciun, dar şi pentru rezolvarea problemelor administrative", a adăugat Firea.

Aceasta a explicat că traficul din Capitală este afectat puternic de lipsa unei Centuri moderne, care ar reduce vizibil aglomerația, însă Centura nu se află în administrarea Primăriei Capitalei, ci în cea a CNAIR.  "Constat cu tristețe că nu s-a înregistrat niciun progres în ultimii ani", a menţionat Firea cu privire la varianta ocolitoare a Capitalei.

Pentru rezolvarea odată pentru totdeauna a blocajelor generate de afluxul din afara oraşului, Firea a spus că va solicita Guvernului, din nou, trecerea Centurii oraşului la PMB.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO