Gabriela Firea: Vrem să încheiem lucrările la Nodul Virtuţii până la sfârșitul acestui an FOTO

Lucrările la Nodul Virtuții avansează şi ar putea fi terminate până la finele anului, spune primarul Capitalei Gabriela Firea, care mai anunţă lucrări în premieră în România la acest obiectiv.
Economica.net - vin, 25 oct. 2019, 13:33
Gabriela Firea: Vrem să încheiem lucrările la Nodul Virtuţii până la sfârșitul acestui an FOTO

Prima etapă a proiectului „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții” se apropie de finalizare. Conform graficului de execuție, sunt în lucru rampele de acces către podul hobanat, o parte dintre acestea fiind deja asfaltate, potrivit Gabrielei Firea.

„Vrem să încheiem lucrările la Nodul Virtuții, până la sfârșitul acestui an. Până atunci, continuăm într-un ritm accelerat lucrările la montajul final al podului peste peste Șoseaua Virtuții și ne apropiem de realizarea, în conformitate cu legislația în vigoare, a testele statice și dinamice”, explică edilul – şef pe pagina sa de Facebook.

Abia după această etapă, se va putea circula pe Nodul Virtuții, precizează Firea.

„Reamintesc că am preluat acest proiect la un stadiu de execuție de doar 10%, iar în prezent Nodul Virtuții este aproape de finalizare. În acest moment, sunt într-un stadiu avansat lucrările la hidroizolația structurilor Nodului rutier, precum și la primul strat asfaltic de protecție. De asemenea, s-a început instalarea parapetelor metalice de protecție. A fost finalizat tăblierul metalic al pasajului peste Șoseaua Virtuții, iar la podul hobanat peste Râul Dâmbovița, montarea și prima etapa de tensionare a hobanelor este definitivată, urmând etapa finală de tensionare a hobanelor”, adaugă primarul Capitalei.

De asemenea, continuă proiectarea arterei care va face legătura între Nodul Virtuții și Bulevardul Uverturii. Coridorul de expropriere a fost refăcut, astfel încât nu va mai fi nevoie exproprierea mai multor clădiri.

Lucrări în premieră în România

Pentru finalizarea proiectului Nod Virtuții, în următoarele săptămâni, pe șantier vor fi desfășurate lucrări în premieră națională, anunţă Firea.

„Astfel, podul metalic de peste Șoseaua Virtuții va fi ridicat câțiva zeci de centimetri cu ajutorul unor prese hidraulice de mare capacitate pentru a fi montat în poziția finală. Tablierul aferent unei sens de circulaţie, din cadrul podului dublu, cântărește aproape 3.200 de tone, iar coordonarea se va face la milimetru”, explică aceasta.

De asemenea, va avea loc montarea podului metalic peste Râul Dâmbovița, care va face legătura între breteaua dinspre Grozăvești și sensul giratoriu de sub pod. Grinzile metalice vor fi ridicate folosind o macara de 500 de tone.

Proiectul are trei componente principale: Nodul Virtuții (care presupune un pasaj peste Râul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții) și drumul expres până la Bd. Uverturii, o alta secțiune de la Bd. Uverturii până în Centura Bucureștiului și cea de a treia – din Centura Bucureștiului până în Autostrada A1.

Proiectul urmărește realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenței și Autostrada A1. Se va obține, astfel, o intrare mai facilă în Capitală, descongestionand semnificativ Bd. Iuliu Maniu care în prezent asigură accesul principal la Autostrada A1 București – Pitești.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...