Gabriela Firea: Vrem să încheiem lucrările la Nodul Virtuţii până la sfârșitul acestui an FOTO

Lucrările la Nodul Virtuții avansează şi ar putea fi terminate până la finele anului, spune primarul Capitalei Gabriela Firea, care mai anunţă lucrări în premieră în România la acest obiectiv.
Economica.net - vin, 25 oct. 2019, 13:33
Gabriela Firea: Vrem să încheiem lucrările la Nodul Virtuţii până la sfârșitul acestui an FOTO

Prima etapă a proiectului „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții” se apropie de finalizare. Conform graficului de execuție, sunt în lucru rampele de acces către podul hobanat, o parte dintre acestea fiind deja asfaltate, potrivit Gabrielei Firea.

„Vrem să încheiem lucrările la Nodul Virtuții, până la sfârșitul acestui an. Până atunci, continuăm într-un ritm accelerat lucrările la montajul final al podului peste peste Șoseaua Virtuții și ne apropiem de realizarea, în conformitate cu legislația în vigoare, a testele statice și dinamice”, explică edilul – şef pe pagina sa de Facebook.

Abia după această etapă, se va putea circula pe Nodul Virtuții, precizează Firea.

„Reamintesc că am preluat acest proiect la un stadiu de execuție de doar 10%, iar în prezent Nodul Virtuții este aproape de finalizare. În acest moment, sunt într-un stadiu avansat lucrările la hidroizolația structurilor Nodului rutier, precum și la primul strat asfaltic de protecție. De asemenea, s-a început instalarea parapetelor metalice de protecție. A fost finalizat tăblierul metalic al pasajului peste Șoseaua Virtuții, iar la podul hobanat peste Râul Dâmbovița, montarea și prima etapa de tensionare a hobanelor este definitivată, urmând etapa finală de tensionare a hobanelor”, adaugă primarul Capitalei.

De asemenea, continuă proiectarea arterei care va face legătura între Nodul Virtuții și Bulevardul Uverturii. Coridorul de expropriere a fost refăcut, astfel încât nu va mai fi nevoie exproprierea mai multor clădiri.

Lucrări în premieră în România

Pentru finalizarea proiectului Nod Virtuții, în următoarele săptămâni, pe șantier vor fi desfășurate lucrări în premieră națională, anunţă Firea.

„Astfel, podul metalic de peste Șoseaua Virtuții va fi ridicat câțiva zeci de centimetri cu ajutorul unor prese hidraulice de mare capacitate pentru a fi montat în poziția finală. Tablierul aferent unei sens de circulaţie, din cadrul podului dublu, cântărește aproape 3.200 de tone, iar coordonarea se va face la milimetru”, explică aceasta.

De asemenea, va avea loc montarea podului metalic peste Râul Dâmbovița, care va face legătura între breteaua dinspre Grozăvești și sensul giratoriu de sub pod. Grinzile metalice vor fi ridicate folosind o macara de 500 de tone.

Proiectul are trei componente principale: Nodul Virtuții (care presupune un pasaj peste Râul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții) și drumul expres până la Bd. Uverturii, o alta secțiune de la Bd. Uverturii până în Centura Bucureștiului și cea de a treia – din Centura Bucureștiului până în Autostrada A1.

Proiectul urmărește realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenței și Autostrada A1. Se va obține, astfel, o intrare mai facilă în Capitală, descongestionand semnificativ Bd. Iuliu Maniu care în prezent asigură accesul principal la Autostrada A1 București – Pitești.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea de Conturi Europeană consideră ca fiind riscantă practica angajării consultanților externi de către CE
Curtea de Conturi Europeană consideră ca fiind riscantă practica angajării consultanților externi de către CE
Modul în care Comisia Europeană angajează consultanţi externi şi recurge la serviciile acestora nu asigură în totalitate o utilizare optimă a resurselor şi nici nu îi protejează pe deplin......
Franta vrea să interzică folosirea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante
Franta vrea să interzică folosirea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante
Franţa intenţionează să interzică utilizarea termenilor precum "carne" sau "cârnaţi" pentru produsele alimentare pe ...
Kövesi avertizează că ar putea să ceară Bruxelles-ului să activeze mecanismul care condiționează acordarea de fonduri de respectarea statului de drept în cazul României
Kövesi avertizează că ar putea să ceară Bruxelles-ului să activeze mecanismul care condiționează acordarea de fonduri ...
Avertizorii de integritate sunt o sursă vitală de informaţii pentru anchetatorii publici şi procurori, iar transpunerea ...
Uniunea Europeană acordă un ajutor de 40 de milioane de euro pentru forțele armate din Republica Moldova
Uniunea Europeană acordă un ajutor de 40 de milioane de euro pentru forțele armate din Republica Moldova
Uniunea Europeană (UE) a anunţat joi acordarea unei finanţări de 40 de milioane de euro pentru Republica Moldova, în ...