1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Al treilea oraș din România cu gara conectată la aeroport. CFR a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru Timișoara

După București și Brașov, CFR Infrastructură intenționează să realizeze o conexiune feroviară între stația Timișoara Est cu Aeroportul Internațional Traian Vuia. Sucursala sa din Banat a lansat luni licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

08 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Valoarea estimată a contractului de elaborare studiu de fezabilitate pentru realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara este de 1,73 milioane de lei fără TVA. 

ˮStudiul de Fezabilitate va prezenta cea mai bună alternativă privind realizarea legăturii dintre rețeaua feroviară existentă și Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara, pentru respectarea conformității standardelor și asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul Românieiˮ, se arată în anunțul din SEAP.

Stația Timișoara Est este cuprinsă în cadrul "Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad" al cărui beneficiar este CNCF ˮCFRˮ-SA.

În momentul de față accesul la Aeroportul Traian Vuia Timișoara este asigurat numai printr-un drum cu două benzi, situație în care nu este asigurată fluența corespunzătoare a transportului de marfă și de persoane.

ˮPrin realizarea legăturii feroviare dintre Aeroportul Traian Vuia Timișoara și rețeaua feroviară națională prin Stația CF Timișoara Est se obține eficientizarea transportului prin fluidizarea transportului de călători cu efecte evidente asupra economieiˮ, se mai arată în anunț.  

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 28 iulie 2020, acestea urmând să fie evaluate până pe 26 august 2020, conform datelor din SEAP.

CFR Infrastructură a mai scos la licitație în martie studiul de fezabilitate pentru realizarea legăturii feroviare a Gării Braşov cu viitorul Aeroport Internațional Braşov Ghimbav (AIBG). Această lictație a fost însă anulată pe 19 mai, din cauză că au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme. CFR a lansat însă o altă licitație pe 26 mai, pentru care a primit două oferte până pe 29 iunie. În prezent, cele două oferte sunt în curs de evaluare, potrivit informațiilor din SEAP.

Totodată, în prezent este în derulare proiectul CFR Infrastructură pentru realizarea legăturii feroviare Gara de Nord - Aeroportul Internțional Henri Coandă. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO