Garanti acordă companiei Softronic o finanţare de 4,5 milioane de euro, pentru construcţia a două locomotive electrice

Garanti BBVA România a acordat o finanţare de 4,5 milioane de euro companiei Softronic, pentru construcţia a două noi locomotive electrice, a anunţat luni banca.
AGERPRES - lun, 25 oct. 2021, 12:02
Garanti acordă companiei Softronic o finanţare de 4,5 milioane de euro, pentru construcţia a două locomotive electrice

Potrivit sursei citate, finanţarea acordată recent pentru construirea de soluţii de transport feroviar curat este a treia din istoria relaţiei bancare Garanti BBVA – Softronic, după alte două împrumuturi acordate în 2014 şi 2018. Creditele anterioare au fost, de asemenea, destinate finanţării unor investiţii verzi.

„Garanti BBVA România continuă să sprijine, ca finanţator, mediul de afaceri local şi proiectele de investiţii ale antreprenorilor din România. Suntem mândri să ne unim din nou forţele cu Softronic şi vom continua să fim un partener de încredere pe termen lung pentru întreprinderile locale. Fiecare proiect verde pe care îl adăugăm în portofoliu reprezintă o reuşită şi ne dorim să sprijinim cât mai multe iniţiative de investiţii prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Çagri Memişoglu, director general adjunct la Garanti BBVA România.

Garanti BBVA România este foarte activă în susţinerea mediului de afaceri românesc, aducând pe piaţă soluţii inovatoare, adaptate nevoilor clienţilor săi.

„Fără sprijinul unei bănci, activităţile de investiţii şi producţie nu pot fi susţinute. Pentru noi, Garanti BBVA a fost întotdeauna un bun partener, împreună cu care am dus la bun sfârşit proiecte importante”, a declarat Ionel Ghiţă, administrator al companiei Softronic.

Locomotivele produse de Softronic sunt destinate tractării trenurilor de marfă cu multe vagoane, grele şi care pot opera pe căi ferate cu pante mari, umede sau acoperite cu frunze, gheaţă şi zăpadă abundentă.

Garanti BBVA este o bancă universală, care face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing (marca sub care activează Motoractive IFN SA) şi Garanti BBVA Credite de Consum (marcă sub care activează Ralfi IFN SA), care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing (leasing financiar pentru vehicule, echipamente, imobiliare, sale &leaseback), servicii de administrare a flotei, precum şi credite de consum.

Activă în România din 1998, Garanti BBVA este deţinută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu un volum total al activelor de 70,4 miliarde dolari (iunie 2021), poziţie de top pe toate liniile de business şi peste 19 milioane de clienţi. Acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, cu un volum total al activelor de peste 648 miliarde euro şi peste 78,9 milioane de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...