Garanti Bank a acordat un împrumut de 14 milioane de lei companiei Softronic

Garanti Bank a acordat un împrumut de 14 milioane de lei companiei Softronic, singurul producător de trenuri electrice multiple şi locomotive electrice din sud-estul Europei, pentru fabricarea Hyperion 3 - cel mai modern mijloc de transport feroviar din România, au anunţat, joi, reprezentanţi ai băncii.
Economica.net - joi, 25 ian. 2018, 14:07
Garanti Bank a acordat un împrumut de 14 milioane de lei companiei Softronic

Noul tren va fi lansat în a doua jumătate a anului 2018.

Hyperion este primul tren electric de multiple unităţi din România şi este recomandat pentru transportul Regio, Interregio sau Intercity. Hyperion 3 va fi al treilea model Hyperion, primul fiind lansat în 2014, când Garanti Bank a acordat companiei Softronic un împrumut de 20 milioane de lei pentru producţia acestuia.

‘Suntem mândri să ne unim încă o dată forţele cu Softronic pentru fabricarea acestui tren de ultimă generaţie. Garanti Bank este un susţinător puternic al mediului de afaceri din România şi al unor proiecte ambiţioase şi inovatoare, precum Hyperion 3, care contribuie la dezvoltarea durabilă a economiei locale. Suntem foarte activi pe segmentul corporate, care este o linie de afaceri importantă pentru noi, în principal datorită succesului nostru în stabilirea relaţiilor de lungă durată cu clienţii noştri. Vom menţine aceeaşi abordare şi în continuare, reafirmându-ne angajamentul pe termen lung faţă de clienţii noştri, atât în anul 2018, cât şi în anii următori ‘, arată Cagri Memisoglu, Director General Adjunct al Garanti Bank, într-un comunicat remis AGERPRES.

Hyperion este alimentat de reţeaua de 25 kVca şi are patru motoare asincrone de 430 kW. Când este frânat, Hyperion recuperează energia şi oferă jumătate din consumul unui tren clasic cu locomotive şi vagoane. Trenul poate atinge o viteză maximă de 160 km/h şi include echipamente de cale ferată de ultimă oră, produse de companii precum ABB, Knorr Bremse, Lucchini, Voight, Ultimate etc., recunoscute în industrie pentru performanţa şi calitatea produselor. Noul tren Hyperion 3 va aduce câteva actualizări noi care vor îmbunătăţi semnificativ experienţa călătorilor şi vor asigura cea mai mare siguranţă.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deţinută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului....
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
Ministerul Energiei anunță astăzi lansarea procedurii competitive – Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea ...
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape 50%”
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape ...
Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România, a înregistrat ...
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș, a anunțat compania într-un comunicat de presă.