Garanti BBVA România lansează o nouă facilitate de finanțare pentru a sprijini fermierii români

Garanti BBVA, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, a semnat un acord cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cu scopul de a sprijini fermierii din România. Prin acest parteneriat, clienții au acces la o facilitate de credit de până la 90% din subvenția APIA SAPS, inclusiv plata redistributivă, plata pentru înverzire și măsurile compensatorii, arată un comunicat de presă al băncii.
Gabriela Ţinteanu - lun, 28 mart. 2022, 12:17
Garanti BBVA România lansează o nouă facilitate de finanțare pentru a sprijini fermierii români

Pentru a-și atinge obiectivele propuse și pentru a avea un impact pozitiv asupra economiei, fermierii trebuie să găsească rapid soluții pentru asigurarea unui flux financiar constant, care este vital atunci când veniturile depind de specificul sezonier al sectorului agricol.

Pentru susținerea cheltuielilor curente ale clienților, Garanti BBVA lansează și un nou produs de creditare pentru prefinanțarea în proporție de până la 160% din valoarea subvențiilor, care urmează să fie plătite de APIA beneficiarilor schemelor de plăți directe.

Mai exact, prin noul produs de credit, fermierii români pot primi în avans până la 160% din subvențiile APIA SAPS și anume: 80% din valoarea subvenției pentru primul an de finanțare și 80% din valoarea subvenției pentru anul următor.

Agricultura este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei românești și unul dintre domeniile pe care dorim să ne concentrăm cât mai mult în perioada următoare. Prin noua facilitate de credit pentru agricultură, Garanti BBVA își propune să sprijine fermierii români, prin reducerea poverii lor financiare, ca parte a strategiei noastre de creștere a finanțării sectorului agricol. Credem cu tărie că produsul nostru financiar va fi de mare interes pentru fermierii români, care vor găsi întotdeauna în Garanti BBVA un partener pe termen lung pentru planurile și obiectivele lor”, a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA România.

Pentru noul sprijin financiar oferit de Garanti BBVA, pot aplica o gamă largă de clienți – beneficiari ai schemelor de plăți directe (Schema de plată unică pe suprafață (SAPS), Plata redistributivă, Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu) și beneficiarii măsurilor de mediu și climă (Măsura 10 — Agro-mediu și climă, Măsura 11 — Agricultura ecologică și Măsura 13 – Plăți pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice).

Pentru accesarea creditului, în prima fază clienții trebuie să deschidă un cont curent la Garanti BBVA, necesar pentru depunerea Cererii de plată unică la APIA pentru Campania 2022, care are ca termen limită data de 16 mai. După confirmarea subvenției de către APIA, banca va analiza eligibilitatea clientului din perspectiva creditării.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Energiei a lansat schema de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen verde
Ministerul Energiei a lansat schema de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen verde
Ministerul Energiei a lansat miercuri schema de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de......
ROBOR „explodează”. Cele mai mari valori din 2011 şi până acum, după o creştere puternică miercuri – 29.06.2022
ROBOR „explodează”. Cele mai mari valori din 2011 şi până acum, după o creştere puternică miercuri – ...
ROBOR creşte puternic şi atinge cele mai mari valori din 2011 şi până acum.
Orange România a achiziționat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab soluții în valoare de 2,2 milioane de euro în cinci ani
Orange România a achiziționat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab soluții în valoare de 2,2 milioane de ...
Orange Fab este primul program de accelerare și de colaborare cu startup-urile implementat intern de către o companie din ...
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.