„Garden party” britanic pentru Jubileul Reginei, la Arenele BNR, cu Prinţul Charles

Peste 800 de invitaţi, printre care şi Prinţul Charles şi premierul Victor Ponta, au participat la recepţia stil "garden party" organizată pentru a celebra Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a de către Ambasada Marii Britanii, în parcul de la Arenele BNR, din cartierul Cotroceni.
Economica.net - lun, 11 iun. 2012, 20:21

Prinţul Charles, aflat încă de săptămâna trecută într-o vizită privată în ţara noastră, a fost invitatul principal al recepţiei organizate de ambasadorul britanic Martin Harris. Prinţul de Windsor a sosit în parcul din spatele Stadionului Cotroceni după ce s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

Imensa grădină a Arenelor BNR a fost împărţită de organizatori în două zone, una fiind accesibilă pentru majoritatea invitaţilor, iar cealaltă a fost rezervată exclusiv pentru Prinţul Charles, personalităţi ale scenei politice din ţara noastră, membri ai corpului diplomatic, dar şi din lumea afacerilor şi cea culturală.

Prinţul Charles a urcat şi la o tribună unde a susţinut şi un scurt discurs, în care a arătat că este foarte bucuros că a putut face în aceste zile o vizită în România şi să aducă astfel şi „un mic omagiu” ţării noastre cu această ocazie specială.

El a fost însoţit în zona tribunei de premierul Victor Ponta, ambasadorul Martin Harris, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu şi guverrnatorul BNR, Mugur Isărescu.

De asemenea, premierul Victor Ponta a spus în speech-ul său că românii o iubesc foarte mult pe Regina Elisabeta a II-a şi o admiră pentru ceea ce a făcut în cei 60 de ani ai domniei sale, în timp ce preşedintele Băsescu a insistat, în mesajul său transmis prin intermediul consilierului prezidenţial Diaconescu, asupra importanţei parteneriatului strategic româno-britanic, remarcând însă că în plan economic mai există încă loc pentru valorificarea pe deplin a potenţialului de cooperare.

Prinţul Charles a ţinut să arate că a fost „deosebit de mişcat” de cuvintele frumoase adresate în special de premierul Victor Ponta. După câteva secunde, la finalul discursurilor, ambasadorul Harris a cerut invitaţilor să susţină un toast atât pentru sănătatea Reginei Elisabeta, cât şi pentru cea a preşedintelui Traian Băsescu.

Ponta a dat curs invitaţiei şi a toastat împreună cu consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, Prinţul Charles şi guvernatorul Mugur Isărescu.

Ulterior, Prinţul Charles s-a retras în zona exclusivă unde a stat de vorbă câteva minute cu foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, precum şi cu Principesa Margareta şi Principele Radu, iar apoi i-a salutat şi pe cei mai mulţi dintre invitaţii din jur.

Printre aceştia s-au mai numărat fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, ministrul Culturii, Mircea Diaconu, consilierii prezidenţiali Iulian Fota, Iulian Chifu şi Bogdan Drăgoi, şefii SRI şi SIE, George Maior şi Teodor Meleşcanu, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Mircea Geoană, şi soţia sa, secretarul de stat în MAE Dan Petre, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, directorul Teatrului Naţional, Ion Caramitru.

Atmosfera britanică a fost asigurată nu doar de prezenţa Prinţului Charles, ci şi de gazonul proaspăt tuns, de o orchestră instalată într-un foişor care a cântat bucăţi celebre de muzică britanică. Ambasadorul Harris a ţinut să mulţumească guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pentru că a pus la dispoziţie parcul Arenelor BNR. „Este un spaţiu adecvat pentru o petrecere britanică de grădină (garden party), cu excepţia celor câteva grade în plus”, a spus ambasadorul Harris, referindu-se la vremea însorită din Bucureşti.

Ambasada Marii Britanii a sărbătorit luni Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a şi printr-o paradă de maşini sport britanice organizată pe străzile din centrul Capitalei. Startul paradei a fost dat de ambasadorul Harris, iar maşinile Lotus, Jaguar şi Mini au fost însoţite pe un traseu de unautobuz specific britanic, pe muzică Beatles interpretată de fanfară. Autobuzul care a transportat orchestra britanică a fost parcat apoi pe aleile parcului de la Arenele BNR, spre bucuria multora dintre invitaţii la recepţie, care nu au ratat prilejul de a se fotografia cu acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...