1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Gavrilă: 140 de km de cale ferată, Simeria - Sighişoara, vor fi recepționați în decembrie

Directorul CFR Infrastructură, Ion Gavrilă, a anunţat, miercuri, că în luna decembrie vor fi finalizate lucrările pentru 140 de km pe relaţia Simeria - Sighişoara.

10 oct, 2018 | Agerpres

"În decembrie vom redeschide, vom recepţiona 140 de km de cale ferată pe Simeria - Sighişoara. Se va circula pentru trenurile de călători cu 160 km la oră şi pentru trenurile cu marfă cu 120 km/oră", a spus Gavrilă, la Parlament.

Lucrările de modernizare a tronsonului feroviar Simeria - Sighişoara (174 kilometri) sunt finalizate în proporţie de 95%, anunţa, pe 5 octombrie, CFR Infrastructură, pe Facebook.

Cele mai avansate lucrări sunt cele de pe tronsonul Coşlariu - Sighişoara, unde stadiul de execuţie a ajuns la 96%, cu un avans de 4% faţă de segmentul Simeria - Coşlariu: 92%.

Programul pentru modernizarea tronsonului Simeria - Coşlariu - Sighişoara cuprinde toate specialităţile de lucrări feroviare şi are ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului Rin - Dunăre (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi introducerea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO