Gazoductul BRUA: Polonezii au câştigat lupta cu italienii pentru un contract de 1,5 milioane de euro cu Transgaz

Polonezii de la Gornicze Biuro Projektow Pangaz vor proiecta cele trei staţii noi de comprimare de pe sectorul românesc din gazoductul BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), după ce au câştigat un contract de 1,5 milioane de euro cu Transgaz.
Economica.net - Dum, 12 iun. 2016, 21:08
Gazoductul BRUA: Polonezii au câştigat lupta cu italienii pentru un contract de 1,5 milioane de euro cu Transgaz

Contractul câştigat de polonezi era estimat iniţial la 2,85 milioane de euro. Pentru acest contract au fost depuse în total 8 oferte.

Polonezii au fost declaraţi câştigători încă din ianuarie 2016, însă italienii de la Snamprogetti au contestat rezultatul, prin subsidiara din România. In urma soluţionării contestaţiei, Transgaz a atribuit contractul tot polonezilor, pe 5 mai.

Polonezii vor întocmi Proiectul Tehnic pentru 3 staţii de comprimare pentru coridorul PCI 7.1.5 – sectorul românesc. Fiecare staţie de comprimare va fi echipată cu 3 grupuri turbocompresor (2 in functiune si 1 în rezerva). Puterea minimă instalată pentru o statie de comprimare (putere în condiţii ISO) va fi de minim 10 MW şi urmeaza a fi stabilită cu exactitate în faza de proiectare.

Zilele următoare, Transgaz ar urma să semneze la Bruxelles un acord de finanţare de 180 de milioane de euro, pentru gazoductul BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria).

Proiectul este estimat la 547,4 milioane de euro, termenul de finalizare fiind estimat la 2020. In acest caz ar fi necesară construcţia unei conducte de 528 km pe traseul Podisor-Corbu-Haţeg-Horia şi a trei staţii noi de comprimare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...