1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Gazprom, la un pas de a prelua activitățile de bunkeraj ale Unicom Holding din portul Constanța

Gazprom Neft, grupul petrolier integrat controlat de Gazprom, cel mai mare producător de gaze din lume, este aproape de a bate palma cu Unicom Holding, firmă controlată de Constantin Iavorski, fost ministru al energiei din Republica Moldova, pentru preluarea activităţilor de bunkeraj (alimentarea cu comustibil a navelor) din Portul Constanţa, cel mai mare port românesc, scrie Ziarul Financiar.

16 sep, 2012 | Ziarul Financiar

Acelaşi Gazprom Neft controlează grupul sârbesc NIS, care anul acesta ar trebui să ajungă la 40 de benzinării în România, brandul urmând să fie activ din decembrie.

"Negocierile sunt în curs de desfăşurare, dar dis­cuţiile se poartă exclusiv pentru activitatea de bunkeraj din Marea Nea­gră, acolo unde avem închiriate depozite la Oil Terminal şi avem două vase. Restul operaţiunilor de pe piaţa internă rămân în picioare. Este greu pentru un jucător de talia noastră să reziste în această zonă în care concurenţa dintre multinaţionale este foarte puternică. Activitatea de bunkeraj presupune alimentarea navelor. Aşa cum o maşină merge la benzinărie să se alimenteze, aşa vine la noi un vas", explică o sursă apropiată tranzacţiei. Citește mai multe pe Ziarul Financiar.

CITEȘTE ȘI Gazprom caută petrol în România

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO