Gazprom amână începerea exploatării conductei Turkish Stream

Data lansării primei linii a gazoductului Turkish Stream, programată iniţial pentru finele lui 2016, a fost amânată, din cauza crizei politice din Turcia, a declarat, luni, directorul general adjunct de la Gazprom, Alexander Medvedev, transmite Itar Tass.
Economica.net - mar, 15 sept. 2015, 06:33
Gazprom amână începerea exploatării conductei Turkish Stream

Lucrările de construcţie la gazoductul Turkish Stream urmau să înceapă în luna iunie a acestui an, însă, până acum, guvernele rus şi turc nu au semnat un acord oficial în acest sens, scrie Agerpres.

‘Din cauza faptului că instalarea conductei nu a început la data planificată, nu mai vorbim de luna decembrie 2016’, a declarat Alexander Medvedev.

Anterior, secretarul de stat în Ministerul turc al Energiei Sefa Sadik Aytekin a declarat şi el că Turcia şi Rusia au îngheţat discuţiile cu privire la gazoductul Turkish Stream. Oficialul turc a precizat că Rusia a făcut din discuţiile dintre Gazprom şi compania turcă Botas, cu privire la reducerea preţului gazelor naturale, o precondiţie pentru proiectul Turkish Stream.

Viitoarea conductă Turkish Stream ar urma să traverseze Marea Neagră până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei. Conform acordului preliminar convenit în luna decembrie 2014 între Gazprom şi compania turcă Botas, capacitatea totală a întregului proiect Turkish Stream este estimată la 63 de miliarde de metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde de metri cubi ar fi pentru Turcia.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei, iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă "strategică", avertizând într-un raport publicat marţi că în joc este......
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute ...
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până ...
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă să piardă războiul
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă ...
Joe Biden a reiterat luni un apel presant Congresului pentru a adopta un buget de zeci de miliarde de dolari ca ajutor militar ...