1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Gazprom deschide 25 de benzinării în Bucureşti, până în 2015

Compania NIS Petrol România, controlată indirect de grupul rus Gazprom, intenţionează ca până la sfârşitul anului 2015 să aibă 20-25 de benzinării în Bucureşti şi împrejurimi, dintr-un total de 120 de unităţi pe care vrea să le construiască în România.

29 oct, 2013 | ECONOMICA.net

"Vom avea cam 20-25 de benzinării şi în Bucureşti şi lângă Bucureşti, din totalul vizat de 120 de benzinării până în 2015", a declarat marţi agenţiei MEDIAFAX Vadim Smirnov, director general al NIS Petrol România.

NIS Petrol este filiala din România a companiei sârbe NIS, controlată de Gaz­prom. Compania a deschis prima benzinărie în România la sfârşitul anului trecut şi în prezent are 13 unităţi, alte 10 staţii fiind în diverse stadii de construcţie.

Din cele 13 unităţi funcţionale, 12 au fost investiţii grenfield, iar una a fost cumpărată de la un benzinar particular, a spus Smirnov.

Planul companiei este ca până la sfârşitul anului 2015 să opereze o reţea de 120 de benzinării în România, investiţie totală de 150 milioane de euro. NIS Petrol are deocamdată 1% din piaţa distribuţiei de carburanţi din România, procentaj care ar putea trece de 10% atunci când vor fi deschise toate cele 120 de staţii.

"Până la sfârşitul anului în curs, sperăm să avem deschise peste 23 de benzinării, dar depinde de mai mulţi factori. (...) Este greu de imaginat că se pot face 120 de benzinării greenfield", a adăugat Smirnov, precizând că NIS Petrol discută cu mai multe companii pentru cumpărare unor staţii de alimentare cu carburanţi.

Potrivit lui Smirnov, în prezent, cea mai mare partea a carburanţilor comercializaţi în benzinăriile proprii este cumpărată din România, dar până la sfârşitul anului carburanţii vor fi aduşi integral din Serbia.

"Cred că până la sfârşitul anului vom vinde marfa proprie. Deocamdată, 99% din ce vindem este de la rafinării din România", a mai spus Smirnov.

NIS Petrol concurează pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România cu OMV Petrom (din grupul austriac OMV), Rompetrol (Kazahstan), Lukoil (Rusia), MOL (Ungaria) şi ENI (Italia).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO