1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Extern

Gazprom deschide peste 50 de benzinării în România, în 2013

Peste 50 de benzinării Gazprom vor funcţiona în România până la finalul anului 2013, prima staţie fiind deschisă de către subsidiara Gazprom Neft, NIS (Naftna Industrija Srbije), în Sibiu, pe drumul european E68 Bucureşti - Budapesta - Viena, potrivit unui comunicat transmis luni de compania rusă.

24 dec, 2012 | ECONOMICA.net

'Dezvoltarea reţelei de benzinării în Balcani este o prioritate strategică pentru noi. Intenţionăm să ne extindem prezenta în Serbia şi în România, iar următorul pas este intrarea pe piaţa din Bulgaria. Sunt încrezător că în viitorul apropiat reţeaua Gazprom va deveni foarte cunoscută în Balcani şi va prelua leadership-ul pieţei', a declarat preşedintele Boardului de Management al Gazprom Neft, Alexander Dyukov.

NIS va opera reţeaua de benzinări Gazprom din zona balcanică. Potrivit strategiei de vânzări a Gazprom Neft, reţeaua de benzinării va fi dezvoltată pe segmentul de piaţă premium. Conceptul benzinăriilor include magazin, restaurant şi cafenea, iar staţiile de alimentare dispun de acces wireless la Internet.

'România este cea de a doua ţară europeană în care benzinăriile Gazprom au început să opereze. Pe 19 decembrie prima staţie Gazprom a fost deschisă în Serbia. Dezvoltarea reţelei de benzinării sub brandul Gazprom include Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina. Până la finalul anului 2013 reţeaua balcanică a Gazprom va cuprinde aproximativ 100 de staţii de alimentare', este menţionat în comunicat.

Acţionarii majoritari ai companiei NIS sunt Gazprom Neft (56,5%) şi Guvernul Republicii Serbia. Compania deţine două rafinării, cu o capacitate de 7,3 milioane toane pe an, în Panèevo şi în Novi Sad, precum şi o reţea de 350 de staţii de alimentare sub brandul NIS Petrol. NIS operează în Serbia, Ungaria, România, Bosnia şi Herţegovina şi este implicată în proiecte de exploatare în Angola.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO