1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Gazprom Neft şi-a revizuit ţinta de creştere a producţiei pentru 2017

Gazprom Neft, a patra mare companie petrolieră din Rusia, şi-a propus ca anul viitor să îşi majoreze producţia de petrol cu 4,5% - 5%, mai puţin decât estima înainte ca Rusia să se alăture acordului global de reducere a producţiei de petrol negociat de OPEC cu producătorii din afara cartelului, a declarat marţi directorul general Alexander Dyukov, transmite Reuters.

27 dec, 2016 | Agerpres

'Cu siguranţă, înainte de acordul cu OPEC, intenţionam să ne creştem mai agresiv producţia', a declarat Alexander Dyukov. Acesta a explicat că în acest an producţia de hidrocarburi a Gazprom Neft ar urma să crească cu 7,7% până la 85,8 milioane tone echivalent petrol, însă anul viitor compania ar putea decide să oprească temporar producţia la unele sonde, pentru a-şi îndeplini angajamentele asumate în conformitate cu acordul convenit cu OPEC.

De asemenea, Alexander Dyukov a declarat că Gazprom Neft se aşteaptă la o creştere semnificativă a profitului net în acest an, ceea ce ar putea duce la o majorare a dividendelor plătite acţionarilor. 'Decizia finală va fi luată de consiliul acţionarilor dar ne putem aştepta ca dividendele plătite pentru 2016 să fie mai mari decât pentru 2015. Ne aşteptăm ca profitul operaţional net să continue să crească în anii următori, ceea va duce şi la majorarea dividendelor' a precizat Dyukov.

La începutul acestei luni, Rusia, alături de producătorii din OPEC şi din afara OPEC, au convenit să-şi reducă producţia de petrol cu aproape 1,8 milioane barili pe zi pentru a reduce superoferta mondială care a dus la scăderea preţului petrolului, unul din principalele produse de export ale Rusiei. La reducerea totală de 1,8 milioane barili pe zi, Rusia a promis că va contribui cu o reducere de 300.000 barili pe zi, în condiţiile în care recent producţia de petrol a Rusiei a atins un nou record de peste 11 milioane barili pe zi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO