1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Gazprom negociază cu Mol achiziţia a 20 de viitoare benzinării din România. Ungurii neagă

Compania rusă Gazprom se va extinde pe piaţa carburanţilor din România, sub brand propriu, fiind momentan în discuţii cu compania ungară Mol pentru a achiziţiona proiectele deja existente pentru 20 de staţii, potrivit unor surse din piaţă.

24 aug, 2012 | Mihai Nicut | ECONOMICA.net

"După achiziţia de luna trecută, NIS (compania petrolieră sârbă deţinută de Gazprom) a mai cumpărat trei staţii de la particulari în partea de vest a ţării. Sunt în discuţii cu cei de la Mol pentru a prelua planul lor de dezvoltare în România, proiectele a 20 de staţii cu terenuri cu tot, în mai multe zone din ţară. Noile staţii vor purta chiar brandul Gazprom" ne-au spus sursele noastre.

Solicitaţi, reprezentanţii Mol au infirmat informaţia. "MOL România nu numai că nu intentionează să vândă vreo benzinărie sau planuri de dezvoltare a unor benzinării către Gazprom sau NIS ci dimpotrivă, suntem puternic angajaţi să ne dezvoltăm operaţiunile din România. Scopul nostru este să ne extindem în continuare în România, să ne înscriem pe o tendinţă de creştere graduală a cotei de piaţă atât în ceea ce priveşte vânzările de retail cât şi cele en-gros, consolidându-ne capacitatea de a furniza servicii de calitate pentru toţi clienţii români. Alte informaţii privind subiectul anterior menţionat sunt zvonuri fără nicio bază reală" spun reprezentanţii companiei.

La începutul lunii iulie, NIS a anunţat că intenţionează să deţină, până la sfârşitul acestui an, 40 de benzinării în România, urmând ca numărul acestora să crească până la 120 de staţii, până în 2014.

NIS a anunţat că va investi în următorii trei ani 500 milioane de euro pe an, 40% din fonduri fiind alocate modernizării reţelei de 250 de benzinării pe care o deţine în Serbia şi extinderii operaţiunilor în Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO