1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Ruşii reiau prospecţiunile în perimetrul Priam din Timiş

Compania NIS Petrol, subsidiara locală a diviziei din Serbia a Gazprom Neft, anunţă reluarea operaţiunilor de prospectare în perimetrul EX-7 Periam din judeţul Timiş, potrivit unui comunicat al companiei.

07 apr, 2016 | Agerpres

Achiziţia de date seismice 3D a fost demarată la finalul anului 2014, în cele două perimetre din judeţ, EX-7 Periam şi EX-8 Biled, iar în luna martie a anului trecut datele seismice au fost colectate pe o suprafaţă de 306 kilometrii pătraţi, din care 117 kilometri pătraţi în EX-7 Periam şi 189 kilometru pătraţi în perimetrul EX-8 Biled.

'În vederea finalizării obligaţiilor cu privire la achiziţia de date seismice şi pentru perimetrul EX-7 Periam, NIS Petrol, prin intermediul Naftagas Oilfield Service, va relua lucrările pe o suprafaţă de aproximativ 150 kilometrii pătraţi, în vecinătatea localităţilor Beba Veche, Cherestur şi Dudeştii Vechi, zonă în care compania a semnat acorduri cu fermierii', se arată în comunicat.

Suprafaţa ce va fi prospectată anul acesta, la care se adaugă cea pe care s-a efectuat deja achiziţia de date anul trecut, va acoperi 78% din totalul programul asumat de către NIS Petrol. Finalizarea operaţiunilor pe aria rămasă depinde de modul în care vor fi soluţionate amiabil sau pe cale legală exercitarea drepturilor NIS Petrol consfinţite de legea petrolului, mai spun reprezentanţii companiei.

Programul minim obligatoriu prevăzut în acordurile petroliere include două etape majore ale operaţiunilor. Prima etapă presupune achiziţia de date seismice pe o suprafaţă de 580 de kilometri pătraţi şi forajul a trei sonde de explorare în fiecare perimetru, cu scopul identificării rezervoarelor de petrol şi gaze naturale.

Datele seismice culese deja în această etapă au fost transmise spre interpretare şi analiză şi sunt suficiente pentru a furniza propunerile pentru foraje de explorare în perioada următoare.

'Mulţumim autorităţilor locale din judeţul Timiş pentru sprijinul acordat. Suntem deschişi spre dialog cu comunităţile locale şi cu activităţi de mediu din zonă, pentru a le oferi cele mai corecte informaţii despre operaţiunile companiei noastre. În contextul actual al scăderii drastice a preţului petrolului, NIS Petrol îşi reafirmă intenţia de investi pe termen lung în România. Aceste planuri vizează continuarea etapelor în derulare şi a celor ulterioare ale operaţiunilor de prospectare şi identificare a zăcămintelor petroliere şi de gaze naturale în perimetrele în care compania este parte a acordurilor petroliere semnate cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale', au adăgat oficialii companiei.

Compania sârbă NIS, divizie a Gazprom Neft, desfăşoară activităţi de explorare şi producţie în Serbia, România, Ungaria şi în Bosnia şi Herţegovina.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO