1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Gazprom se extinde agresiv în România în acest an. Care e planul ruşilor

Compania petrolieră sărbă NIS, deţinută de gigantul rus Gazprom, are planuri ambiţioase de extindere în zonă în acest an, inclusiv în România.

13 feb, 2013 | ECONOMICA.net

După deschiderea primei benzinării sub brandul Gazprom în România şi începutul explorării într-un perimetru din vestul României, NIS anunţă alte planuri pentru ţara noastră. Într-un interviu pentru presa locală, directorul general al NIS, Kiril Kravchenko, a declarat că firma va continua extinderea reţelei de retail, va dezvolta logistica, şi va avansa pe segmentul de upstream.

"Am achiziţionat 100 de benzinării şi de locaţii pentru viitoare benzinării în afara Serbiei. (...) În următorii trei ani, vrem să avem o reţea de benzinării premium în Serbia, Bosnia, Romania şi Bulgaria capabilă să concureze, prin calitatea serviciilor, marile companii europene" a spus Kravchenko. Evident, o asemenea expansiune necesită şi un upgrade de logistică: "Am început renovarea depozitelor petroliere, am achiziţionat depozite noi în Bulgaria şi ne pregătim să construim un depozit în România" a mai spus CEO-ul NIS.

Kravchenko a pomenit şi despre planurile din sectorul de extracţie de ţiţei şi gaze şi a spus chiar că, în acest an, compania va demara exploarea resurselor de hidrocarburi din România. "În 2012, am reuşit să să creştem cantităţile de petrol şi gaze extrase din Serbia cu 11%. În cifre absolute, am produs 1,7 milioane de tone echivalent petrol anul trecut. Pentru 2013, avem planuri la fel de ambiţioase – debutul exploatării comerciale a perimetrelor din Bosnia, Ungaria şi România, dar şi creşterea producţiei în Serbia" a mai spus CEO-ul NIS.

NIS a primit, în decembrie, licenţa de explorare şi exploatare de gaze naturale pe unul dintre cele patru perimetre pe care le are în concesiune în vestul ţării, după cum ECONOMICA.NET a scris aici. NIS-Gazprom este în momentul în care selectează firmele care vor efectua lucrările specifice pentru explorare.

NIS a deschis, la sfârşitul anului trecut, prima benzinărie sun brand Gazprom din România, lângă Sibiu, după achiziţia mai multor staţii de la mici benzinari locali. Potrivit anunţurilor făcute ulterior de oficiali ai companiei, până la sfârşitul acestui an NIS va opera 40 de staţii de alimentare cu carburanţi din România, sub brandul Gazprom. "România este cea de a doua ţară europeană în care benzinăriile Gazprom au început să opereze. Pe 19 decembrie prima staţie Gazprom a fost deschisă în Serbia. Dezvoltarea reţelei de benzinării sub brandul Gazprom include Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina. Până la finalul anului 2013 reţeaua balcanică a Gazprom va cuprinde aproximativ 100 de staţii de alimentare" au spus ruşii la finalul anului trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO