1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Gazprom vrea să construiască un terminal de gaze lichefiate la Marea Neagră

Grupul rus Gazprom a anunţat luni că studiază viabilitatea economică a construirii unei facilităţii de procesare a gazelor naturale lichefiate (GNL) pe coasta Mării Negre, transmite ITAR Tass.

24 noi, 2015 | Agerpres

Potrivit scenariului de bază, compania rusă studiază posibilitatea construirii unei facilităţi cu o capacitate anuală de 500.000 de tone cu posibilitatea extinderii ulterioare la un milion de tone pe an. De asemenea, Gazprom analizează posibilitatea construirii unui terminal plutitor pentru gaze naturale lichefiate.

Separat, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni, la reuniunea Forumului ţărilor exportatoare de gaze naturale, că Rusia vrea să-şi tripleze vânzările de GNL pentru a ajunge la o cotă de 13% din piaţa mondială. 'Intenţionăm să ne creştem livrările de gaze spre Asia până la 128 de miliarde metri cubi pe an. În acelaşi timp, Rusia îşi va majora livrările de GNL până la 60 de milioane de tone, ceea ce înseamnă o majorare a cotei de piaţă de la 4% în prezent până la 13%', a declarat liderul rus.

În România, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa şi-a propus elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate şi design tehnic preliminar pentru realizarea unui terminal GNL (gaz natural lichefiat), în Portul Constanţa, proiect în care CNAPM este partener asociat. De asemenea, România participă şi la proiectul AGRI (Azerbaijan-Georgia-România Interconnector), care presupune livrarea gazului natural prin conducte din Azerbaidjan în Georgia şi lichefierea într-un terminal care ar urma să fie construit pe litoralul georgian al Marii Negre, de unde să fie transportat pe mare în România.

Agerpres

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO