GCS: 255 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 73 de pacienți sunt internați la ATI

Un număr de 255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 30.000 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
AGERPRES - sâm, 07 aug. 2021, 13:36
GCS: 255 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 73 de pacienți sunt internați la ATI

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.084.711 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.048.481 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel naţional, până la această dată, au fost prelucrate 8.788.084 de teste RT-PCR şi 1.945.358 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 13.305 de teste RT-PCR (4.119 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 9.186 la cerere) şi 16.826 de teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 37 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Opt decese

Opt decese au fost raportate în ultimele 24 de ore la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, a precizat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, este vorba despre trei bărbaţi şi cinci femei, internaţi în spitale din judeţele Bistriţa-Năsăud, Brăila, Călăraşi, Iaşi, Prahova, Vaslui şi Vrancea.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, trei la categoria de vârstă 60-69 ani, două la categoria de vârstă 70-79 ani şi două la categoria de vârstă peste 80 ani.

Din cele opt decese înregistrate, şase sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar două ale unor pacienţi care nu au prezentat comorbidităţi.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referinţă.

De la începutul pandemiei, în total, 34.313 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

73 de pacienți la ATI

Un număr de 545 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 73 la terapie intensivă,  a anunțat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Pe teritoriul României, 1.560 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 687 se află în izolare instituţionalizată.

De asemenea, 56.733 de persoane sunt în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată – 76.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 334 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 767 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Cele mai multe cazuri sunt în Capitală

Cele mai multe cazuri noi confirmate de COVID-19 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 43 şi 21 în Cluj, 13 în Timiş, 11 în Iaşi, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În cinci judeţe – Buzău, Covasna, Gorj, Mehedinţi şi Vrancea – nu s-a înregistrat niciun caz nou de COVID-19.

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Ilfov – 0,26.

Te-ar mai putea interesa și
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor de Apărare Israeliene, a concluzionat Înaltul Comisar al Naţiunilor......
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea – proiect
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea ...
Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat ...
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor listează luni la Bursa de Valori Bucureşti patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, relatează ...