GCS: 49 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Un număr de 49 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 25.000 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.
AGERPRES - sâm, 17 iul. 2021, 13:25
GCS: 49 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.588 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.046.719 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel naţional, până la această dată au fost prelucrate 8.538.978 de teste RT-PCR şi 1.657.934 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 11.812 de teste RT-PCR (4.246 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 7.566 la cerere) şi 13.223 de teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 27 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Două decese

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost raportate două decese (doi bărbaţi) la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care au murit erau internate în spitalele din Prahova şi Olt.

Dintre cele două decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50 – 59 de ani şi unul la categoria peste 80 ani.

Ambele decese înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, în total, 34.252 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

32 de pacienți la ATI

240 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 32 la terapie intensivă, a precizat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Pe teritoriul României, 513 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 425 se află în izolare instituţionalizată.

De asemenea, 30.133 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată – 430 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 206 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 2.302 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Toata țara rămâne în scenariul verde

Cele mai multe cazuri nou confirmate de COVID-19 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 10 şi în judeţele Iaşi – 6 şi Ilfov – 4, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

În 17 judeţe nu s-a înregistrat niciun caz nou de COVID-19.

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Cluj – 0,06.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Intel Corp investeşte în SUA 20 de miliarde de dolari – Reuters
Intel Corp investeşte în SUA 20 de miliarde de dolari – Reuters
Grupul american Intel Corp ar urma să anunţe vineri că va investi 20 de miliarde de dolari într-o mare unitate de producţie ...
Rafila: Avem nevoie să recâştigăm încrederea populaţiei pentru gestionarea pandemiei COVID-19
Rafila: Avem nevoie să recâştigăm încrederea populaţiei pentru gestionarea pandemiei COVID-19
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat, vineri, importanţa redobândirii încrederii populaţiei în autorităţi ...
OVES Enterprise, start-up de dezvoltare de software din Cluj, deschide în Germania primul birou din afara țării și anunță dublarea numărului de angajați
OVES Enterprise, start-up de dezvoltare de software din Cluj, deschide în Germania primul birou din afara țării și anunță ...
OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, deschide la Munchen, Germania, primul birou în afara țării, ...