1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

GE cumpără cu 3,3 miliarde de dolari grupul Lufkin, prezent şi în România

General Electric (GE) va prelua pentru 3,3 miliarde de dolari producătorul de echipamente pentru industria petrolului şi gazelor naturale Lufkin Industries, cu activităţi în 40 de ţări, printre care şi România, unde deţine o fabrică lângă Ploieşti.

08 apr, 2013 | ECONOMICA.net

Compania americană Lufkin este unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru industria petrolului şi gazelor naturale.

GE îşi va extinde astfel expertiza în acest domeniu cu mai multe produse specializate, inclusiv anumite tipuri de ascensoare, pompe, sisteme automatizate de control şi software-ul necesar.

"Tehnologiile avansate, combinate cu noi practici de foraj, revoluţionează industria petrolului şi gazelor naturale. Echipa, produsele şi serviciile de talie mondială ale Lufkin se încadrează perfect în portofoliul nostru şi ne vor permite să oferim o gamă largă de soluţii clienţilor noştri", a declarat într-un comunicat Daniel Heintzelman, preşedinte şi CEO la GE Oil & Gas, care a precizat că Lufkin se numără deja printre furnizorii General Electric.

La rândul său, CEO-ul Lufkin John Glick a afirmat că producătorul de echipamente petroliere va beneficia de prezenţa globală a GE, de integrarea în ofertele complete de servicii ale grupului şi de accesul la centrele de cercetare.

"Această tranzacţie ne permite să realizăm obiectivele strategice de a ne extinde portofoliul şi platforma globală şi ne va ajuta să ajungem mult mai repede şi mai eficace la clienţi din întreaga lume, ceea ce nu am fi putut reuşi ca firmă independentă", a spus Glick.

Cu sediul în Texas, Lufkin are 4.500 de angajaţi în 40 de ţări. În România compania deţine o fabrică de echipamente pentru industria petrolieră extractivă la Ploieşti, investiţie finalizată în 2012.

Tranzacţia se va încheia în a doua jumătate a acestui an, după ce va obţine aprobări de la acţionarii Lufkin şi de la autorităţi.

Acţiunile Lufkin au crescut cu 37% după apariţia anunţului privind preluarea companiei de către GE.

Lufkin a înregistrat anul trecut venituri de 1,28 miliarde de dolari, în urcare cun 37% de la 932 milioane de dolari în anul anterior. Profitul net al companiei a crescut în 2012 cu 24%, de la 65,9 milioane de dolari la 81,8 milioane de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO