1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

Gedeon Richter estimează pentru acest an o stagnare a vânzărilor de medicamente pe piaţa românească

Grupul ungar Gedeon Richter estimează pentru acest an o stagnare a vânzărilor de medicamente pe piaţa românească, exprimate în lei, la valoarea din 2012, potrivit datelor publicate de portfolio.hu.

02 apr, 2013 | Mediafax

Anul trecut, vânzările Gedeon Richter România au crescut cu 1,4%, de la 129,6 milioane de euro în 2011 la 131,4 milioane de euro, evoluţia pozitivă pe piaţa românească fiind susţinută de operaţiunile de distribuţie şi retail.

Activităţile de distribuţie şi retail din România generează 70% din veniturile grupului pe acest segment, respectiv 112,2 milioane de euro (circa 500 de milioane de lei). Rezultatul înregistrat anul trecut de divizia românească de retail şi distribuţie a fost cu 2,2% mai mare în euro şi cu 7,3% mai mare în lei, faţă de 2011.

Operaţiunile de producţie de medicamente au consemnat vânzări în urcare cu 0,6% anul trecut, la 31,3 milioane de euro. În lei, creşterea a fost de 5,8%, la 139,4 milioane de lei. Pe segmentul produselor pentru sănătatea femeilor, compania a înregistrat o scădere a vânzărilor de 2,7%, la 7,3 milioane de euro.

Pentru anul trecut, Gedeon Richter a contabilizat o sumă de 14,3 milioane de lei (3,2 milioane euro) reprezentând taxa de claw-back achitată autorităţilor din România.

Gedeon Richter deţine în România o fabrică de medicamente în Târgu-Mureş - Gedeon Richter România, o reţea de peste 120 de farmacii - Gedeon Richter Farmacia şi distribuitorul Pharmafarm.

Potrivit datelor companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim Romania, Gedeon Richter ocupa la sfârşitul anului trecut locul 20 pe piaţa farmaceutică din România cu o cotă de 1,4%.

Grupul ungar a înregistrat anul trecut vânzări totale în creştere cu 2,8%, la 1,13 miliarde de euro, în timp ce profitul net a stagnat la 176 milioane de euro.

În perioada următoare, Gedeon Richter va deschide o fabrică de medicamente în Ucraina.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO