Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari

Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut toate acţiunile de clasă B.
Ion Dobreanu - vin, 19 apr. 2024, 16:12
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari

Vânzarea de acțiuni, care „este în conformitate cu strategia pe termen lung”, a vizat doar acțiuni de clasă B în valoare de aproximativ 14,1 miliarde de coroane suedeze (1,32 de miliarde de dolari).

În ciuda vânzării acestor acțiuni, Geely va rămâne al doilea mare investitor în Volvo, cu 88,5 milioane acţiuni de clasă A.

„Ajustarea strategică de către Geely şi includerea AB Volvo în portofoliul său de investiţii şi de producţie auto este parte a strategiei diversificate de investiţii şi de gestionare a riscului”, au precizat oficialii Geely.

Geely a vândut 49,5 milioane de acţiuni la un preţ de 285,9 coroane suedeze fiecare, un discount de 2,2% faţă de preţul de la închiderea şedinţei bursiere, prin intermediul băncilor BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe şi Barclays.

La Bursa de la Hong Kong, divizia listată a Geely înregistra vineri un declin de circa 3%.

În primul trimestru din 2024, Volvo a raportat un profit operaţional peste estimările analiştilor, pe fondul majorării preţurilor la camioane.

Geely şi-a redus în ianuarie participaţia deţinută la Volvo AB, după ce în noiembrie vânduse acţiuni ale producătorului de autoturisme Volvo Car.

Controlat de miliardarul Li Shufu, grupul Zhejiang Geely Holding Group Co. deţine participaţii la mai multe companii europene producătoare de automobile.

Pe lângă Volvo Cars, Geely este acţionar la Lotus Technology şi la Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc. La începutul acestui an Geely a semnat un acord cu Renault SA pentru a-şi combina activele din domeniul motoarelor cu combustie.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a înregistrat anul trecut în România vânzări consolidate de 2,5 miliarde de lei, o sumă similară cu cea obținută în 2022. Pentru 2024, compania are o prognoză modestă în privința rezultatelor
Bosch a înregistrat anul trecut în România vânzări consolidate de 2,5 miliarde de lei, o sumă similară cu cea obținută ...
Compania Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, anunță că a încheiat anul fiscal 2023 cu vânzări consolidate în valoare de 2,5 miliarde de lei (516,2 milioane de euro)......
Protest inedit al angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului cu privire la majorările salariale pe care ar urma să le primească
Protest inedit al angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului cu privire la majorările salariale pe care ar urma să ...
Angajaţii din Aparatul de Lucru al Guvernului au continuat să-şi manifeste nemulţumirea faţă de majorările salariale ...
Fitch a acordat S.N.G.N. Romgaz S.A. ratingul „BBB-„, cu perspectivă stabilă
Fitch a acordat S.N.G.N. Romgaz S.A. ratingul „BBB-„, cu perspectivă stabilă
Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. anunță acționarii și investitorii că primit din partea agenției ...
Nicolescu, ANAT: Hotelurile din Bucureşti sunt aproape pline, cu toate că preţurile au crescut
Nicolescu, ANAT: Hotelurile din Bucureşti sunt aproape pline, cu toate că preţurile au crescut
Hotelurile din Bucureşti sunt aproape pline în această perioadă, cu toate că preţurile au crescut, deoarece există ...